Як виглядатиме Горіховий гай після реконструкції. Візуалізація

logo
170080_jak_vigljadatime_gorihovij_gaj_pislja_rek.png


5 лютого відбулись громадські обговорення щодо простору навколо Львівського кіноцентру.Візуалізація: Інститут просторового розвитку/Facebook

Візуалізація: Інститут просторового розвитку/Facebook

В результаті реконструкції парку Горіховий гай там з’явиться освітлення, нові вуличні меблі та полкращена інфраструктура для комфорту мешканців. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомила начальник відділу урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олександра Сладкова.

«Для мешканців Львівський кіноцентр є досить важкодоступний. Тому ми хотіли розчистити та зробити комфортною та видимою алею, щоб нею можна було пройти в кіноцентр та щоб там не було страшно ввечері», – сказала вона.

Під час дослідження розробники проекту помітили, що мешканці використовують парк з транзитною метою. При цьому доріжки в парку незручні – тож було розроблено зонування та план розвитку парку таким чином, щоб транзит став комфортним.

«Передбачили створення в парку активних та спокійних зон, адже багато людей казали, що використовують час в гаю як можливість побути на самоті. Всі казали, що потрібно освітлення, бо увечері в парку страшно ходити. Там безумовно потрібні лавки, бо ті, що там є – в поганому стані, на реконструйованій алеї та біля кіноцентру взагалі лавок немає, а потреба в них є велика», – додала вона.

Окрім того, в парку будуть встановлені бетонні клумби, що урізноманітнять простір навколо природнім шляхом.

«Люди дуже часто не розуміють, що відбувається в кіноцентрі, отже ми вирішили встановити рекламну площину, що буде підсвічуватися, освітлювати простір навколо, буде закрита склом та належати кіноцентру», – додала вона.

Проект розробив Інститут просторового розвитку на замовлення ЛКП «Зелений Львів».

Микита Гладченко


Реклама

А поділитися?