2021 рік Львів розпочав з температурного рекорду

logo


image

Львів побив температурний рекорд за останній 71 рік.  Зокрема, у суботу, 2 січня, температура повітря становила 8,7 градусів тепла. Про це у коментарі Львівському порталу розповіла синоптик Львівського гідрометцентру Ірина Михайлів.

«2021 рік Львів розпочав з температурного рекорду. Так, 2 січня максимальна температура вдень становила 8,7 градусів тепла, що на 0,8 градуси більше, ніж попередній рекорд, що зафіксували ще 1949 році. У грудні 2020 року середня температура становила 1 градус тепла, що вище кліматичної норми на 3,1. Загалом норма для цього місяця становила 2,1 градуси морозу», – зазначила Ірина Михайлів.

У січні, згідно з прогнозом Укргідрометцентру, у Львові середньомісячна температура буде вище середніх значень на 1,4-2,6 градуси тепла. Сніг синоптики у Львові прогнозують з 8 по 10 січня.

Реклама партнерів

«7 січня дощ переходитиме у мокрий сніг, але за рахунок того, що температура буде близько 0 градусів, то він швидко танутиме. Але з 8 по 10 січня очікується невеличке зниження температури: вдень будуть мінусові значення. Тому ми прогнозуємо невеликий сніг», – додала синоптик.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook