На Яворівському полігоні стартувала польова фаза перепідготовки офіцерів

logo


6 липня, 2017 – 20:02

Сьогодні, 6 липня, на Яворівському полігоні розпочалася польова фаза підготовки офіцерів запасу. Це ті офіцери, яких було призвано у червні та які пройшли навчання на військових кафедрах, але не мають досвіду військової служби. Їх основу складають командири механізованих, танкових, артилерійських та інженерних підрозділів, фахівці виховної, а також мобілізаційної та кадрової роботи.

Загалом на території полігону зараз перебуває понад три сотні таких офіцерів. Спеціально для них відведено тут окреме містечко. Навчання ведуть у нових класах, які допомагали зводити та оснащувати американці та канадці. Після згадування теорії офіцери одразу приступають і до практичних занять.

– Незалежно від фаху з усіма офіцерами будуть проводитися заняття з основних військових дисциплін. Зокрема вогневої, тактичної, медичної, інженерної підготовки, а також організації зв’язку, морально-психологічного забезпечення та РХБ захисту. Це загалом складає п’ятдесят відсотків навчального часу. Друга половина присвячена вивченню та удосконаленню спеціальних дисциплін, необхідних офіцерам за їхнім безпосереднім військовим фахом, – розповів начальник курсів перепідготовки, підвищення кваліфікації полковник Валерій Супріган.

Навчання у офіцерів ведуть інструктори з бойовим досвідом. Розраховано, що третина занять буде проходити у нічний час. Загалом же курс перепідготовки офіцерів триватиме три місяці. Закінчиться він для офіцерів екзаменом. Після цього вони відбудуть до бойових частин продовжувати військову службу.

Павло ПАЛАМАРЧУК, Львів, фото автора