Посадовцю ТзОВ, через якого Яворівська райрада зазнала збитків на ₴300 тис., загрожує ув’язнення

logo


Городоцька місцева прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження щодо начальника відділу капітального будівництва одного з суб’єктів господарювання Яворівщини за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Через неналежний нагляд за рекультивацією сірчаного полігону, яку здійснював цей посадовець, Яворівська райрада безпідставно сплатила 300 тис. грн податку на додану вартість. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Факт безпідставної виплати у квітні цього року викрили працівники Управління захисту економіки, тоді ж обвинуваченому було повідомлено про підозру. Про це тоді повідомляла прес-служба ГУ НП у Львівській області. Зокрема у повідомленні поліції йшлося, що це були кошти міжнародного гранту, призначені для рекультивації забрудненого сірчаного полігону у Яворівському районі.

«Як встановили правоохоронці, у рамках виконання угоди, підписаної урядом України і комісією Європейських співтовариств та ратифікованої відповідним Законом України, укладено договір із товариством з обмеженою відповідальністю про надання послуг із здійснення нагляду за проведенням робіт з рекультивації території Яворівського району, забруднених сірчаним виробництвом, ― повідомляли у поліції. ― Разом з тим встановлено, що начальник відділу цього ТзОВ, який здійснював технічний нагляд та контроль за виконанням робіт на території сірчаного полігону, погодив відповідні акти виконаних робіт, де у вартість виконаного було безпідставно враховано податок на додану вартість».

За інформацією прокуратури, обвинувачений не відшкодував завдану майнову шкоду. Під час досудового розслідування на все його майно було накладено арешт та до нього пред’явлено цивільний позов.

За вчинення кримінального правопорушення йому загрожує до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом до 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або без такого.