На Львівщині прикордонники вправляються у стрільбі з важкого озброєння

logo


20 липня, 2017 – 20:25

Сьогодні, 20 липня, на Яворівському полігоні, що у Львівські області, відбулися навчання підрозділів прикордонної комендатури швидкого реагування «Шквал» Західного регіонального управління. Прикордонники відточували свої навички у стрільбі із важкого озброєння.

Зокрема вони стріляли із зенітних установок, мінометів, кулеметів ДШКа, АГС, протитанкових гранатометів тощо. Дані навчання є плановими, та відбуваються раз в пів року. Це пов’язано із ротацією бійців «Шквалу», які час від часу переходять в інші підрозділі. Тому потрібно проводити злагодження із новими бійцями та відточувати їх бойові навички.

Хоч у прикордонників є і свій полігон, та для цих навчань вони використовують Яворівський полігон. Адже саме на ньому вони можуть використати своє важке озброєння, яке у них є. Саме тут відпрацьовують ураження броньованих машин та великого скупчення ворожої піхоти.

«Шквал» – це спеціальний підрозділ створений для оборони державного кордону України та відбиття нападу противника. На озброєнні в спецпідрозділу є зброя, яка дозволяє обороняти значну частину кордону, а також уражати броньовані цілі, низьколітальні апарати, вертольоти тощо.

Павло Паламарчук, Львів. Фото автора