За півроку камери Центру безпеки Львова зафіксували 656 правопорушень

logo


Аби швидко знаходити злочинців та виявляти підозрілі предмети. До кінця року ЛКП «Муніципальна дружина» встановить щонайменше 30 камер відеоспостереження. Зараз таких у центрі міста вже є близько 160.

Усі вони найкращої якості, – розповідають у муніципальній дружині, – тож дозволять впізнати людину, навіть якщо вона знаходиться на відстані двох кілометрів.

Цього року за допомогою обладнання вдалося зафіксувати понад 650 порушень. Майже півсотні відеозаписів передали правоохоронцям. Хоча, за словами закордонних експертів, таких камер у нашому місті має бути щонайменше 3 тисячі.

Водночас у муніципальній дружині скаржаться на брак працівників. До повного укомплектування бракує близько 60 осіб. Пояснюють це тим, що багато молодих людей не витримують тиску, адже постійно доводиться працювати з правопорушниками. А ще хлопців забирають до війська. Тож вони звільняються і повертаються лише після служби.

«Ми також намагалися пропрацювати, дійти спільної згоди, щоби працівникам муніципальної дружини дали відтермінування. Не говоримо про звільнення, але хоча би на той час, коли він працює, щоби було відтермінування від строкової служби», – пояснив директор ЛКП «Муніципальна дружина» Роман Хом’як.