У Дублянах на території школи мешканці зробити смітник

logo


Фото ZAXID.NETФото ZAXID.NET

У місті така ж сама ситуація з вивозом сміття, що і у Львові, про це розповів міський голова.

Про це пише ZAXID.NET

Сміття у місті Дубляни з приватного сектору вивозять раз у тиждень, з центру вивозять кожного ранку о 8 годині.

«Проблема – немає звалища. Ми возимо по всій області. Так, як і Львів. А він вночі. Йому лінь рано вставати і приїхати в центр і викинути сміття. То він або до школи везе, або до лікарні», – нарікає міський голова Дублян Василь Попович.

Так на територію школи ще від початку літніх канікул мешканці міста почали звозити непотріб. Ситуація ускладнилась, коли на цьому стихійному сміттєзвалищі сталась пожежа. Щоб ліквідувати вогонь пожежники довго не “панькались” і пошкодили шлагбаум, тепер заїзд на територію школи відкритий. І всі охочі скидають сміття, навіть заїжджають машинами. Від купи відходів вже йде сморід, розвелись мухи, адже люди викидають і органічні відходи. Нікого не зупиняє те, що через паркан буквально за 100 метрів розташований дитячий садочок.

«От ввечері під’їжджають, так щоб ніхто не бачив, і приносять сюди. І не думають, що то їхні діти тут вчаться і в садочок ходять», – обурюється вихователька місцевого дошкільного закладу Наталія Уршуляк.

“Львівські” повідомляють, що з освітянами на вивіз сміття уклала договір компанія-сміттєперевізник АВЕ. З 1 вересня сміття вивозитиме вона, правда, ще не відомо чи заберуть і підкинуті відходи на території школи.

Нагадаємо, що компанія АВЕ має “погану славу” як сміттєперевізник.