Нове життя Замарстинівського парку: у Львові реалізують громадський проект

logo


Як розповів керівник управління екології, уже було проведено один тендер, на який зголосився тільки один учасник. У день, коли тендер завершився, його оголосили вдруге і чекають до 28 серпня. Якщо не назбирається достатньо учасників і тепер, законодавство дозволяє укласти угоду з тим, хто зголосився.

«Звісно, що ми зацікавлені у тому, щоби було більше претендентів і місто могло здійснити закупівлю за менші гроші, але якісну і щоб бути дотримані об’єми. Будемо чекати на результати тендеру. У будь-якому випадку ми плануємо з другої-третьої декади серпня проводити там роботи», – зазначив Андрій Галушка.

За словами посадовця, рельєф проекту є складний. Зокрема, складність полягає у значному утворенні води, яка збирається під час дощів.

«Це не було відображено в громадському бюджеті. Зрозуміло, що люди хочуть більше благоустрій зробити, а питання водовідведення, збір дощової води, проведення каналізаційних труб до колектора міста не було передбачено. Але проект за ПКД обійдеться у 10 мільйонів 600 тисяч, і зрозуміло, що ніхто не буде робити доріжку не зробивши водовідведення, тому що рік-два – і тієї доріжки просто не стане. Тому ми будемо робити поетапне водовідведення там, де є доріжка», – підкреслив Андрій Галушка.