У Львові анонсують виставку на тему насильства періоду 30-40 років ХХ століття

logo


З 7 вересня і майже до кінця листопада у Львові діятиме виставка під назвою “(Не)означені”. Головною метою виставки є привернути увагу до травматичних та важких тем масового насильства, які так і не вийшли не широке обговорення. В основу виставки покладені опрацьовані фото різних дослідників. Зокрема три серії своїх робіт презентує Нікіта Кадан.

Про це повідомляють у Центрі міської історії Центрально-східної Європи, – пишуть “Львівські”.

Однією з величезних частин спадщини, яку нам залишило минуле століття є наслідки воєн та тоталітарних режимів. Так, залишились незліченні могили, де поховані невідомі. Пам’ять про окремих воїнів живе у історії їх родин, проте більшість все ж загинула під грифом “таємно”. Подібні теми, які торкаються масового насильства, мало обговорюють, а тим більше аналізують. Саме цього прагнули автори виставки.

В основу експозиції увійшли три серії робіт Нікіти Кадана. Це “Хроніки”, “Погром” та “Національний ландшафт”. Нікіта своїми мистецькими обробками фото наголошує на темі небезпеки заідеологізування та маніпулювання витіснення “незручної історії”.

Головним ключем виставки є залучення різних дослідників та експертів. До творчої групи увійшли не лише історики, а й різні фахівці таких дисциплін як філософія, антропологія, психологія, література, право, психіатрія та інші. Експерти з різних країн працюють з архівними матеріалами та беруть участь в дискусіях на ці теми.

Виставку можна буде переглянути у Центрі міської історії за адресою м. Львів, вул. Богомольця, 6. Час роботи центру – з 13:00 до 20:00 у будні дні, а також з 12:00 до 18:00 у суботу та неділю. Вихідні – неділя та понеділок.

Детальніше про виставку – за посиланням.