У Львові відбувся україно-польський круглий стіл щодо перспектив розвитку студентського спорту

logo


DSC00078

Нещодавно у Львівському будинку вчених, відбувся україно-польський круглий стіл щодо перспектив розвитку студентського спорту за участю участю керівників вищих навчальних закладів, регіональних відділень спортивної студентської спілки України та спортивної спілки студентів Польщі.

Серед інших участь у заході взяли заступник Міністра освіти і науки України Роман Греба, заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Оксана Стоколос-Ворончук, Державний секретар Міністерства молоді і спорту України Олег Немчінов, Віце-президент Міжнародної федерації студентського спорту Мар’ян Димальські, президент Студентської спортивної спілки України Євген Імас, голова Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Вадим Стеценко та начальник Львівського обласного відділення Комітету Анатолій Ігнатович та інші.

C0183.MP41

Після вітального слова заступниці голови Львівської ОДА Оксани Стоколос-Ворончук, заступник Міністра освіти і науки України України Роман Греба виступив із інформацією щодо у світовому спортивному русі студентів, а також нагородив керівників вищих навчальних закладів України за здобутки у студентському спорті.

Керівники студентської спортивної спілки Польщі AZS розповіли про перспективи розвитку студентського спорту у світі, зокрема виступали Димальський М. – віце-президент Міжнародної федерації студентського спорту, а також Бартоломей Корпак – генеральний секретар AZS.

Державний секретар Міністерства молоді та спорту України Олег Немчінов поділився із присутніми баченням студентського спорту в Україні в умовах гібридних загроз національній безпеці.

Президент Спортивної студентської спілки України Імас Євген презентував проект концепції розвитку Спортивної студентської спілки України на період до 2025 р. після чого відбулося підписання Угоди про співпрацю між Спортивною студентською спілкою України і Польською асоціацією студентського спорту.

 Повідомляє Львівське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України