У дитсадку Львова відкриють групу з безлактозною та безглютеновою дієтою

logo


У дитячому садку Львова відкриють групу для дітей з безлактозною та безглютеновою дієтою. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

Групу для дітей з діагнозом «целіакія», ураженням слизової оболонки тонкого кишечнику та непереносимістю глютену і лактози, відкриють на базі Львівського дошкільного навчального закладу № 166, що на вул. Кульчицької 10А. До групи уже записано 20 дітей. Відповідне рішення прийняв сьогодні виконавчий комітет ЛМР.

«Необхідність для створення такої групи виникла у зв’язку із численними зверненнями батьків. Створення групи пов’язано з особливостями харчування – такі діти не можуть відвідувати звичайні дошкільні навчальні заклади», – сказала начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

Безглютенова дієта — це дієта, з якої виключений білок глютен, який міститься в таких зернових, як пшениця, ячмінь і жито. Безглютенової дієту використовують для лікування целіакії, або глютеновою ентеропатії. Глютен викликає запалення тонкого кишечника у пацієнтів з цим захворюванням. Безлактозна дієта означає повну відмову від цільного молока і молочних продуктів (сири, йогурти, молочний шоколад, вершки, творог).