Екс-директора львівського ЛКП «Збиранка» взяли під варту на 60 діб

logo


Екс-директора ЛКП «Збиранка» Богдана Горбаля взяли під варту на 60 діб. Такий запобіжний захід обрав йому 16 серпня Галицький районний суд м. Львова. Підозрюваний має право внести заставу 110 240 грн.

Прокуратура наполягала на такому жорсткому запобіжному заході як взяття під варту, мотивуючи це тим, що підозрюваний може чинити тиск на свідків ― працівників ЛКП «Збиранка».

«Раніше Богдан Горбаль проходив свідком у справі. Ми в першу чергу з’ясовували, за яких обставин стався сам зсув. Тепер же він перейшов у статус підозрюваного. За висновками держекоінспекції, посадові особи ЛКП «Збиранки» не вживали належних заходів з експлуатації полігону ТПВ, а саме: не було належного перешарування відходів, яке мало забезпечити стійкість складування сміття. Зважаючи на тяжкість наслідків, ми вимагаємо всіх підозрюваних у цій справі взяти під варту», ― пояснив представник прокуратури Остап Сидор.

Натомість колишній директор «Збиранки» Богдан Горбаль та його адвокат попросили суд не застосовувати таких жорстких заходів, а обмежитися домашнім арештом.

«Я весь час добросовісно співпрацюю зі слідчими, з’являюся на виклики і не збираюся десь втікати, тому вважаю такий запобіжний захід безпідставний», ― пояснив сам підсудний Богдан Горбаль.

Богдану Горбалю 72 роки, в нього ішемічна хвороба серця, серцева недостатність, протягом останніх п’яти років він постійно проходить амбулаторне лікування. Тому, за словами його адвоката, після взяття під варту стан його здоров’я може погіршитись.

В переліку хворіб, які має Горбаль, є такі, які звільняють від відповідальності, навіть якщо людина визнається винною, додала адвокатка.

Богдан Горбаль перебуватиме під вартою до 15 жовтня. За його словами, необхідної суми коштів для внесення застави у нього немає, тож підсудний проситиме в когось про допомогу.

Нагадаємо, екс-директора ЛКП «Збиранка», його заступника та начальника полігону обвинувачують у порушеннях на Грибовицькому сміттєзвалищі, що призвели до смерті трьох рятувальників та еколога.

Суд також розглядатиме справу про взяття під варту заступника директора ЛКП «Збиранка». А третій підозрюваний – начальник полігону – перебуває зараз у лікувальному закладі, тому йому запобіжний захід не обиратимуть.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter