Акція «Улюблена країна» зібрала львівські родини учасників АТО на Дніпропетровщині

logo


У рамках соціального мегапроекту для дітей учасників АТО і Героїв Небесної Сотні «Мій тато захищає Україну» успішно реалізовано акцію «Улюблена країна», яка передбачала пізнавальну подорож у місто Дніпро для родин учасників АТО та Героїв Майдану.

Підготовка до акції тривала впродовж кількох місяців. Завдяки партнерським відносинам між благодійним товариством «Мій тато захищає Україну» (Львівська область), засновником якого є Петро Колодій, та громадською організацією «Яскрава країна» під керівництвом Ольги Обласової (Дніпропетровська область) акцію, яка першочергово спрямована на об’єднання країни, її пізнання, а також на організацію відпочинку та дозвілля для сімей учасників Антитерористичної операції та Героїв Небесної Сотні, на початку серпня таки було успішно реалізовано.

10 серпня 2016 року 40 жителів Львівщини вирушили в дорогу до міста Дніпра, де провели незабутньо свій час впродовж трьох днів, проживаючи неймовірно насичену, цікаву та пізнавальну програму, організовану громадською організацією «Яскрава країна», Дніпровською міською радою, Головним управлінням Національної поліції України в Дніпропетровській області, а також волонтером та місцевим підприємцем із Дніпра Валерією Іноземцевою.

Допомогли з організацією поїздки на Дніпропетровщину чимало небайдужих людей. Зокрема, від Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради, які підтримують реалізацію соціального проекту «Мій тато захищає Україну», львів’яни отримали подарунки, які згодом мали можливість вручити представникам Дніпра.

Завдяки особистим старанням виконуючого обов’язки директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської обласної державної адміністрації Романа Кокотайла, львівські сім’ї Героїв мали можливість безперешкодно дістатися до міста призначення потягом залізниці. До слова, саме цей посадовець обласної державної адміністрації неодноразово відгукувався на прохання соціального проекту допомогти в забезпеченні перевезення учасників АТО і Героїв Небесної Сотні, які брали участь у різноманітних акціях. За це родини захисників Української держави висловили Романові Кокотайлу щиру вдячність та свою повагу!

Сувенірну продукцію із частинкою львівської душі для дніпровців передав засновник проекту «Мій тато захищає Україну» Петро Колодій. Окрім того, діточки Героїв власними ручками створили для жителів міста над Дніпром свої унікальні, з особливою позитивною енергетикою подаруночки – картини із логотипом проекту «Мій тато захищає Україну».

Підтримав акцію «Улюблена країна» давній партнер проекту – Олександр Гавріш, директор Міжнародної консалтингової компанії «NOVAR».

На окрему увагу заслуговують витвори мистецтва волонтерки, дружини учасника АТО, координатора проекту «Мій тато захищає Україну» у Миколаївському районі Василини Федів. Неймовірно красиві та вишукані прикраси із шерсті передала Василина для панянок із Дніпропетровщини. Варто відзначити, що волонтер Василина Федів, попри те, що разом із діточками брала участь в акціях соціального проекту, також взялася за організацію акції від проекту «Мій тато захищає Україну» – майстер-клас із виготовлення авторських шерстяних виробів для діточок Героїв із Миколаївщини.

Вирушаючи в дорогу, львів’яни отримали від партнерів проекту водичку та печиво. Зокрема, свої подарунки надали ТОВ «Кондитерська фабрика «Ярич», Моршинський завод мінеральних вод «Оскар». Завдяки старанням координатора проекту «Мій тато захищає Україну» від Збройних Сил України, директора 58-го Будинку офіцерів (м. Львів) Віталія Провозіна від заводу «Львівська пивоварня» подорожуючі львів’яни отримали смачний квас.

Підтримали проект, а отже і сім’ї Героїв, представники із Дніпропетровщини. Зокрема, львів’яни отримали підтримку та подарунки від: ПАТ «Едем», шоколадної фабрики «Millennium», компанії «Вітапак» – торгівельної марки «Вкусное здоровье», відпочинкового комплексу «Bartolomeo Best River Resort», культурно-ділового центру «Менора», ковальської майстерні «Live Metall» та металургійного заводу «Інтерпайп».

Щира вдячність і засобам масової інформації, які оперативно  інформували громадськість Львова і Дніпра про проект та реалізацію акції «Улюблена країна». Також завдяки підтримці керівництва, ведучих та колективів Львівської та Дніпропетровської філій Національної телекомпанії України вийшла напрочуд цікава спільна програма в режимі прямого ефіру, яка об’єднала два обласних центри та дозволила озвучити актуальні питання із життя сімей учасників АТО і Героїв Небесної Сотні.

Зі свого боку засновник та організатори проекту «Мій тато захищає Україну» стверджують, що акцій цього актуального та затребуваного суспільством проекту щоразу ставитиме більше. Це, безумовно, дасть можливість все більшій частині людей ставати її учасниками.

Про розвиток проекту говорить і той факт, що вже зовсім скоро на Дніпропетровщині діятиме осередок благодійного товариства «Мій тато захищає Україну», а ще – на початку осені на Львівщину приїдуть сім’ї Героїв із області, що так тепло і ввічливо приймала львів’ян!