І таке буде: Про катування в місцях несвободи на 23 Форумі видавців у Львові

logo


panichЦентр «СІМ» та музей-меморіал «Тюрма на Лонцького» запрошують львів’ян і гостей міста на розмову про катування в місцях позбавлення волі, людську гідність і реформу пенітенціарної служби.

Зустріч розпочне Кіноклуб медіапросвіти про права людини Docudays UA переглядом і обговоренням документальної стрічки українського режисера Андрія Роханського «Килимок» (11 хв). Фільм побудований на розповіді людини, що була піддана катуванням у харківському відділку міліції з метою одержання зізнання в злочині, якого вона не скоювала.

Після перегляду фільму – авторська презентація біографічної книги Павла Панича «Оставь надежду всяк сюда входящий». «Це сповідь колишнього ув’язненого, який 20 років провів у найжорстокіших українських виправних колоніях і зазнав найстрашніших катувань. Але автор не зламався, він залишився людяним і шляхетним, зі своїми поняттями про честь, гідність і справедливість. І цю книгу він написав насамперед для того, щоб розповісти, яким знущанням піддаються ув’язнені, припинити тортури і притягнути винних до відповідальності», – зазначено в анотації.

Обговорення питання заборони застосування катувань в місцях несвободи в контексті реформування пенітенціарної служби відбудеться за участю:• Євгена Захарова – директора Харківської правозахисної групи, учасника дисидентського руху 1970—1980 років• Ярослава Жукровського – начальника Головного територіального управління юстиції у Львівській області• Лідії Тополевської – директорки Центру правових та політичних досліджень «СІМ», координаторки громадських приймалень УГСПЛ у Західному регіоні• Надії Колесникової – керівниці проекту з інформаційної підтримки Національного превентивного механізму Центру інформації з прав людини

Модераторка заходів – Ніна Хома, юристка Центру правових та політичних досліджень «СІМ», координаторка Кіноклубу медіапросвіти про права людини Docudays UA.

Локація: Музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», м. Львів, вул. Степана Бандери, 1 (вхід з вул. Брюллова)День: 16 вересня 2016 р.Час: 10:00 – 12:00

Джерело: lonckoho.lviv.ua