У Львові лише з третьої спроби засяяла головна ялинка міста

logo


Новорічне дерево називають класичним через стриманий вигляд.

У Львові засяяла головна міська ялинка, котра надійшло, як подарунок від одного з мешканців Яворівського району області. Зрубали і привезли дерево 11 грудня, і відтоді чепурили, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Напередодні свята Миколая ялинка засяяла тисячами вогників. Її уже називають стриманою і класичною, бо 20-метрове новорічне дерево прикрашене лише професійною ілюмінацією – іграшок немає взагалі. Декоратори вирішили, що ялинка сама по собі така красива і пишна, що іграшки її лише б псували. Тож акцент вирішили зробити на вогниках та грі світла – воно теплого кольору і його багато. Гірлянд використали на півтора кілометра довжини.

ВідеоУ Львові засяяла головна міська ялинка

20 метрове дерево – подарунок від жителів з Яворівського району. Зрубали і привезли його у Львів 11 грудня і відтоді чепурили. Результат уже бачила і готова поділитися враженнями журналістка ТСН.

У Львові засяяла головна міська ялинка

Нова ялинкова ілюмінація коштувала містові 100 тисяч гривень. Але на відкритті не все пішло гладко – ялинка засяяла лише з третьої спроби. Попри це, засмучених у натовпі не було – людям дерево сподобалося, дехто навіть захотів під ним зустріти Новий рік. “Вона немає зайвих прикрас, кожного року багато, а того року такий мінімалізм і дуже гарно виглядає”, – зізнаються львівяни. “Нічого зайвого на ялинці, виглядає просто супер заворожуюче, все дуже гарно”, – додають глядачі.

Читайте також: У Львові розпочався колоритний різдвяний ярмарок

Уже другий рік поспіль головну новорічну ялинку Львову дарують прості люди. Цьогоріч дерево віддала родина Петрухів із села Буда Яворівського району. Ялинка росла у них на подвір’ї 35 років. Дерево досягло такого розміру, що почало заважати, зокрема гілки чіплялися за електродроти і провокували відімкнення світла. Тож його дозволили зрізати, а на місці цієї ялинки мають намір посадити нову. Власниця ялинки теж була під час урочистостей, а міський голова вручив їй символічну монету короля Данила.

Кореспондент ТСН Наталка Волосацька

Фотогалерея У центрі Києва встановлять дві великі ялинки та облаштують біля них новорічні містечка (8 фото)

15 жовтня, 18:39

Кількість переглядів 2736