Консульство РФ у Львові працює, однак, чи проводяться там вибори, невідомо

logo


Російське консульство у Львові працює, проте, чи почався там виборчий процес по виборах до Держдуми РФ, невідомо. Про це зі Львова повідомляє кореспондент “112 Україна”.

Також повідомляється про посилення заходів безпеки навколо дипломатичної установи.

“Заходи безпеки біля консульства посилені: по периметру патрулюють батальйони Нацгвардії, проте інформації, чи працює дільниця (виборча, – ред.), немає. Правоохоронці кажуть, що не володіють інформацією про відкриття дільниці. Відомо, що консульство працює в штатному режимі, біля будівлі зараз спокійно, жодних інцидентів не відбувалося”, – сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, в посольстві РФ у Києві проголосувати встигли до двох десятків людей.

Нагадаємо, сьогодні в Росії почалися вибори депутатів Держдуми сьомого скликання.

За ходом виборів до Держдуми РФ можна стежити в нашій онлайн-трансляції.

Парламентарії обираються за змішаною системою: 225 депутатів – за списками політичних партій, 225 – за одномандатними округами. Для проходу в думу партіям доведеться набрати більше п’яти відсотків голосів.

У анексованому Криму планують обрати чотирьох депутатів: трьох від т. зв. “республіки Крим” і одного від Севастополя.

Відзначимо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав “свідомою провокацією” намір Росії організувати вибори в Держдуму РФ в окупованому Криму і диппредставництвах РФ в Україні. Крім того, в МЗС Данії заявили, що вибори в Криму не визнають. Також незаконне голосування не мають наміру визнавати США і Румунія.

Раніше Клімкін заявив, що Україна може відкликати делегацію в ПАРЄ у разі визнання виборів у Криму.

Як повідомлялося раніше, 8 вересня Рада прийняла постанову, в якій закликала парламенти світу не визнавати вибори в Держдуму РФ в Криму.