У Львові демонтували огорожу, що 7 років перекривала прохід на вул. Остроградських, – ФОТО

logo


18 березня у Львові демонтували незаконну огорожу біля будмайданчика на вул. Лукаша, 1, що перекривала доступ до вул. Остроградських.

Як повідомила у соцмережах голова ГО “Народна дія” Анна Біликівська, демонтаж здійснила Франківська районна адміністрація власними силами, на вимогу тимчасової погоджувальної комісії у сфері містобудування.

Комісія, що відновила свою роботу влітку 2018 року проголосувала за демонтаж одноголосно та попередила забудовника з вул. Лукаша, 1 про необхідність прибрати незаконно встановлену огорожу, оскільки дозвіл на її облаштування вже давно скінчився.

Читайте також: У Львові планують оштрафувати недобросовісних власників пам’яток архітектури

“Будівництво наразі заморожене, ще не закінчилась судова тяганина, а мешканці мікрорайону потерпали від незручностей протягом семи років! Оскільки замовник будівництва не демонтував незаконну огорожу самостійно і не переніс її до межі своєї ділянки – це зробила Франківська РА своїми силами, і мушу визнати, що зробили вони це швидко, злагоджено і дуже професійно”, – зауважила Анна Біликівська.

З огляду на те, що демонтаж провела райадміністрація, то після цього рахунок за роботи виставлять забудовнику.

Фото: Юрій СитникФото: Юрій СитникФото: Юрій СитникФото: Юрій СитникФото: Юрій СитникФото: Юрій Ситник

Нагадаємо, що з будівництвом на вулиці Лукаша, 1 у Львові пов’язаний скандал 2015 року. Забудовник отримав містобудівні умови на спорудження 15-поверхівки, а збудував на два поверхи більше. По цьому питанні тривають суди, був припис Мінкульту про зупинення робіт, яким “заморозили” будівництво, втім на профільних сайтах з огляду нерухомості, його статус “активний”.