У Львові пропонують створити мистецький простір

logo


Створити мистецький простір, який був би осередком мистецтва, пропонують у петиції, що зареєстрована в Єдиній системі місцевих петицій. 

Автор петиції Марта Троцюк зазначає, що Львів позиціонують як культурну столицю та найбільш інноваційне місто України. Цей статус накладає відповідальність бути прикладом для решти міст в питаннях розвитку сфер культури та креативності, вважає вона.

“Нещодавно, у межах мистецького проекту “Gallery 101” ми провели дослідження. Важливою інформацією, яку ми отримати є:

1. 48% зацікавлені у культурі та відвідують театри, кіно, фестивалі але не бувають у мистецьких музеях, галереях. Це свідчить про відсутність достатньої кількості просторів та промоції мистецтва у Львові.

2. З іншої сторони, серед заходів, що хотіли б відвідати респонденти, більшість зазначило виставки сучасного мистецтва, перформанси, майстер-класи.

Для задоволення культурних потреб львів’ян та відновлення статусу Львова, як столиці культури та інновацій, в першу чергу необхідно створити простір, який був би осередком мистецтва: міждисциплінарних колаборацій, обміну досвідом, освітніх мистецьких заходів та експозицій сучасного мистецтва. Створення такої сучасної культурної установи у Львові, стане великим та таким необхідним внеском у розвиток міста”, – аргументує автор петиції.

Деталі опитування з відповідями – за посиланням. 

Станом на 6 травня петицію підписали 26 осіб з 500 необхідних.

Создать художественное пространство, которое было бы центром искусства, предлагают в петиции, которая зарегистрирована в Единой системе местных петиций. 

Автор петиции Марта Троцюк отмечает, что Львов позиционируют как культурную столицу и наиболее инновационный город Украины. Этот статус накладывает ответственность быть примером для остальных городов в вопросах развития сфер культуры и креативности, считает она.

“Недавно, в рамках художественного проекта “Gallery 101” мы провели исследование. Важной информацией, которую мы получить является:

1. 48% заинтересованы в культуре и посещают театры, кино, фестивали, но не бывают в художественных музеях, галереях. Это свидетельствует об отсутствии достаточного количества пространств и продвижения искусства во Львове.

2. С другой стороны, среди мероприятий, которые хотели бы посетить респонденты, большинство отметило выставки современного искусства, перформансы, мастер-классы.

Для удовлетворения культурных потребностей львовян и восстановление статуса Львова, как столицы культуры и инноваций, в первую очередь необходимо создать пространство, которое было бы центром искусства: междисциплинарных коллабораций, обмена опытом, образовательных художественных мероприятий и экспозиций современного искусства. Создание такого современного культурного учреждения во Львове, станет большим и таким необходимым вкладом в развитие города”, – аргументирует автор петиции.

Детали опроса с ответами – по ссылке. 

По состоянию на 6 мая петицию подписали 26 человек из 500 необходимых.