Львовом прокотилася хвиля “замінувань”. Двічі про вибухівку повідомляли діти, аби зірвати контрольну

logo


За останні тижні у місті зафіксували півсотні “мінувань”.

Львовом прокотилася нова хвиля хибних мінувань. У вівторок, 14 травня, вибухотехніки обстежували одразу чотири готелі та школу. За останні тижні в обласному центрі таких викликів було з півсотні. Двічі “мінерами” були діти, які не хотіли писати контрольну, йдеться у ТСН.19:30.

Про нібито замінування 93 школи стало відомо близько 10 години ранку. Якраз закінчувався другий урок. До будівлі зайшли правоохоронці і наказали всім евакуйовуватися. Зі школи вивели понад півтори тисячі дітей. Під час евакуації паніки не було, каже завуч. Місяць тому, коли у Львові почалась хвиля хибних замінувань, у школі влаштували навчання на випадок надзвичайної ситуації.

Читайте також: У Львові перевіряють повідомлення про замінування семи об’єктів

Вчителі телефонували батькам, аби ті забирали дітей додому. Тих учнів, по яких не прийшли,повели у сусідню школу. Вибухотехніки з собаками обстежували навчальний заклад. “Огляд тривав більше години часу. Здійснено обстеження приміщень, класів, підсобних приміщень, на час огляду вибухових речовин не виявлено”, – каже керівник відділу вибухотехнічної служби Андрій Ільків

Разом зі школою кінологи та вибухотехніки обстежували ще чотири готелі. Загалом за останній тиждень виїжджали на півсотню таких викликів. Якщо раніше повідомлення про хибні замінування були поодинокими, нині їх ціла хвиля. Аноніми повідомляють про закладену вибухівку одразу у кількох будівлях, де повно людей.

Читайте також: У Харкові, Львові і Одесі евакуювали тисячі людей через повідомлення про масові мінування

“Жодних вибухонебезпечних предметів виявлено не було. Наразі поліцейські разом з СБУ вбивають комплекс оперативних заходів з метою встановлення особи  зловмисника, або зловмисників, які причетні до скоєння цих правопорушень”, – розповіла речник ГУ Нацполіції Львівщини Світлана Добровольська –))

За два місяці хибних мінувань встановили не всіх жартівників. Двічі – це були діти, які не хотіли писати контрольну. Також про вибухівку на вокзалі повідомив нетверезий чоловік. Інші псевдомінери – досі невідомі.

Читайте також: У Харкові довелося евакуйовувати аеропорт через повідомлення про “замінування”

Раніше і в поліції, і у Службі безпеки заявляли, що майже усі повідомлення про замінування надходять з Росії або окупованих територій. Від так притягнути мінера до відповідальності майже не реально. Щодо останніх мінувань, то їх правоохоронці не коментують, мовляв таємниця слідства.

Кореспондент ТСН Наталка Волосацька.