На території “Полярона” планують збудувати школу і 5 нових кварталів

logo


Згідно з проектною документацією, йдеться про територію, площею 32 гектари, розрахунковий термін реалізації проекту дорівнює розрахунковому терміну Генплану Львова.

Основна мета змін до ДПТ – зміна функціонального призначення частини територій та розташування в колишніх промислових та комунальних зонах нових кварталів житлової та громадської забудови з озелененими громадськими просторами, пішохідними алеями та внутрішньоквартальними майданчиками.

Читайте також: З понеділка у Львові перекриють міст на Городоцькій, – СХЕМА

Передбачається, що майбутня житлова забудова матиме висотність на 10 – 16 поверхів, громадська забудова – на 16 поверхів. При цьому частину існуючої “некапітальної і дисгармонійної” забудови мають знести, щоб спорудити на їхньому місці нові офіси та адміністративні приміщення (окремі та вбудовані), склади, заклади торгівлі та громадського харчування (окремі та вбудовані), об’єкти обслуговування транспорту (окремі та вбудовані), об’єкти відпочинкового призначення та розважальні заклади, вбудовані заклали побутового та медичного обслуговування, об’єкти інженерної інфраструктури та заклади освіти.

Проектом було передбачено формування 6 кварталів, але після зміни конфігурації вуличної мережі та внесення змін передбачено об’єданння кварталу 4-ри та 5-ть і розширення кварталу 6-ть.

Окрім цього, на території мають зберегти гуртожитки, садибну та багатоквартирну забудову, частину складських, офісних та нежитлових будівель, і розмістити нові ДНЗ, школу, відкриті спортивні споруди, ділові центри, торгові будівлі та заклади громадського харчування, багаторівневі гаражі та багатоквартирну забудову. Таким чином житловий фонд збільшиться орієнтовно з 64 тис. кв. м до 215,4 тис. кв. м, а кількість мешканців з 4,4 тис. осіб до 8,5 тис. людей.

Читайте також: У Львові оновлять ізоляційно-діагностичний корпус дитячої лікарні

Усього на території планується звести три ДНЗ, площею 0,47 га та розрахованих на 120 дітей, а на території “Полярону” – збудувати школу на ділянці 1,12 га та місткістю 12 класів/360 учнів.

Для забезпечення автостоянок планують розмістити на території підземні паркінги та багаторівневі гаражі.