У Львівській області майстриню виготовляє унікальні ляльки, які до дрібниць схожі на немовлят

logo


На тілі такої забавки є плямки, судинки і навіть подряпинки.

На вигляд наче немовля, а насправді – іграшка: на Львівщині майстриня Галина Кіт виготовляє реборни. Це ляльки, схожі на дітей. Перших таких пупсів створили у 90-х роках у США, і ціна за них сягала кількох тисяч доларів.

На тілі такої забавки є плямки, судинки і навіть подряпинки, і важить реборн як щойно народжений малюк, йдеться в сюжеті ТСН. 19:30.

Читайте також:

Компанія “Барбі” випустила серію ляльок для ігор у передвиборчу кампанію

Під її руками лялькове тіло оживає. Фарба ніби проявляє на ньому найменші подряпинки і судинки. Досягти реалізму Галині допомагає знання анатомії, бо за фахом вона медсестра. Ляльками захопилася два роки тому, коли пішла в декрет. Фарби та наповнювач замовляє у Китаї, а вінілові деталі реборну – у Німечинні.

“Скульптор виготовляє формочку, а я їх просто розмальовую. Усі відтіночки шкіри, кожну мраморність, кожну веночку, кожен прищик, ногтики. Це така, дуже кропітка робота”, – розповідає майстриня-лялькарка.

Після нанесення фарба підсихає, а далі запікається в аерогрилі при 150 градусах. Найбільш кропітка, за словами Галини, робота з бровами і волоссям.

Від мами, яка чаклує над лялькою, не відходить молодша донька Настя. Вона і помічниця, і перша її клієнтка.

На одну ляльку майстриня витрачає приблизно два місяці, іноді замовники присилають фото своїх дітей, аби лялька була схожою. На початку, згадує Галина, схожість іграшок з немовлятами її так бентежила, що довелося навіть радитися зі священиком.

Читайте також:

У США довели, що відеоігри можуть допомагати дітям із синдромом дефіциту уваги: українські фахівці згідні

“Кажу, я роблю, ну не знаю, якихось штучних дітей. Запитала, чи це правильно, чи це нормально, чи це можна. І я почула відповідь, яка мене заспокоїла: “Галя, а що ви такого робите? Давно заводи, фабрики роблять банальних бейбіборнів”, – згадує майстриня.

За два роки Галина зробила понад два десятки ляльок, але реакція людей на її роботи, зізнається майстриня, і досі дуже різна: від захоплення до страху.

Найчастіше, каже Галина, замовляють ляльок-хлопчиків. Купують в подарунок і дорослим, і дітям. 12-річна Віталіна, каже, мріяла про таку іграшку відтоді як побачила. Дівчинка назвала ляльку, яку від дитини відрізнити можна хіба що взявши до рук, Кароліною.

“Вона велика, тяжка, схожа дуже на дитину справжню, волосся справжнє, цікаво нею бавитися, бо деколи ти задумуєшся, чи насправді це лялька, чи це справжня дитина”, – ділиться маленька Віталіна.

Чи не найважче в роботі з реборнами – розлучатися зі своїми творіннями, каже майстриня. Тому вона ніколи не дає їм імен – аби не прив’язуватися до ляльок ще більше.

Відео

Майстриня з Львівської області виготовляє унікальні ляльки, до дрібниць схожі на живих немовлят

На вигляд наче немовля, а насправді – іграшка. У Львівській області майстриня Галина Кіт виготовляє реборни – ляльки, схожі на дітей. Перших таких пупсів створили у 1990-х роках у США, ціна сягала кількох тисяч доларів. На тілі такої забавки є плямки, судинки і навіть подряпинки. Навіть важить реборн як щойно народжений малюк. Як реагують на вироби люди, і чому майстриня ходила до священника – дивіться у сюжеті.    

Майстриня з Львівської області виготовляє унікальні ляльки, до дрібниць схожі на живих немовлят