Допомагав хворим військовослужбовцям: Спецслужби РФ намагалися завербувати жителя Львівщини

logo


image

Контррозвідники Служби безпеки України викрили черговий факт залучення громадянина України до негласної співпраці із російськими спецслужбами. Про це повідомляє Служба безпеки України у Львівській області.

На вимогу кураторів зі спецслужб країни-агресора українець мав збирати розвідувальну інформацію про учасників добровольчих батальйонів та військовослужбовців, які брали участь у бойових діях на сході нашої країни.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Львівщини тривалий час займався медичною практикою з реабілітації важкохворих військовослужбовців, які отримали поранення і травми в АТО/ООС. Проте, через скрутне матеріальне становище, протягом останніх 5 років чоловік періодично підзаробляв у Росії. Він надавав платні послуги з реабілітації дітей з інвалідністю.

Під час останнього візиту до РФ він звернувся до місцевої міграційної служби, аби подати документи на офіційне працевлаштування. Потім українця викликали на співбесіду із нібито співробітником міграційної служби, який під час розмови через погрози і залякування вимагав надати інформацію про персональні дані українських військових та схиляв львів’янина до конфіденційної співпраці на шкоду нашій державі.

Проте жодних дій, які б могли зашкодити безпеці держави, чоловік не вчиняв і добровільно повідомив УСБУ у Львівській області про обставини його вербування російською спецслужбою.