У Львові з’явилось перше військове таксі

logo


Тепер у Львові можна і викликати таксі, і допомогти армії. Гроші за виклик автомобіля на сервісі «Uklon» з хештегом #wartaxi передадуть на фронт, а водіями військового таксі є відомі волонтери.

Військове таксі – це міцний джип кольору хакі, його викликати зовсім не важко.

«Треба написати, куди звідки, додати хештег wartaxi і натиснути «замовити»,  до вас приїде ця машина – кошти,  які ви заплатите тому водію, буде перераховано на армію», — розповів Павло Лисенко, працівник сервісу виклику таксі.

За кермом таксі відомі волонтери, які допомагають нашим бійцям з – перших днів. Перший виклик приймає киянин Віталій Дейнега, засновник фонду «Повернись живим» – він працював айтішником, та відмовився від професії і почав возити тепловізори в зону АТО, ризикуючи життям.

«Там є відрізки, які треба пролітати дуже швидко, бо є пряма видимість сепрератистів, … там ти просто їдеш і думаєш: чи пощастить тобі, чи не пощастить…», – розповідає волонтер.

Та й в тилу Віталій не забув про свій обов’язок, тому й сів за кермо військового таксі,  гроші за цей виклик – підуть на допомогу армії.

Перша ж львівянка, яка викликала таксі і вирішила допомогти армії – Галина Кульба,  також волонтер.

«Це зробила, бо хочу виділити частину коштів туди, куди би мали виділяти всі люди в нашій державі – на армію», — розповідає Галина Кульба, яка викликала військове таксі.

Дівчина, окрім того, що заплатила за виклик, дала ще тисячу гривень чайових.