Коронавірус на Львівщині: 514 нових хворих, 14 померли

logo


image

Станом на ранок, 31 жовтня, коронавірус на Львівщині підхопило 29 824 людини. За минулу добу виявили 514 нових випадків. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Як повідомила керівниця міського штабу з протидії коронавірусу Галина Слічна, за вчорашню добу лабораторні центри провели 1621 ПЛР-тест. Відтак, 514 результатів — позитивні. Серед них львів’ян — 116. Залишок проб у холодильнику — 1081.

Ввід ускладнень коронавірусу на Львівщині померла 861 людина (+14 за останню добу).

Реклама партнерів

Загалом у Львівській обласній інфекційній лікарні перебуває 183 особи, з них у реанімації – 6, на апараті ШВЛ — 3.

У 8-ій міській клінічній лікарні станом на ранок перебуває 114 пацієнтів, у 1-ій міській клінічній лікарні – 92, та в лікарні швидкої медичної допомоги — 242.

11633 жителів Львівщини здолали коронавірус.

Нагадаємо, з 26 жовтня в Україні діє нове епідзонування. Практично вся Львівщина опинилась у «помаранчевій зоні», а до «червоної» потрапив Сокальський район.

У стаціонарах Львівської області є 2975 ліжкомісць для хворих на коронавірус. Станом на 27 жовтня лікарні заповнені такими пацієнтами на 57%.

При цьому наразі лише 56% ліжок у стаціонарах Львівської області мають доступ до кисневих точок, які використовують при лікуванні хворих на коронавірус. У МОЗ визначили, що цей показник на Львівщині має становити щонайменше 80%. Натомість у Львівській ОДА запевняють, що ситуація є під контролем, а ті пацієнти, які потребують кисневої терапії, отримують її.

Тим часом у РНБО вже заявили, що найближчими тижнями на Львівщині може суттєве зрости захворюваність на COVID-19.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.