Львівський олімпієць, який назвав українську мову «псячою», видалився з Facebook

logo


Дмитро Грачов не став коментувати свою позицію. Спортивний лучник родом зі Львова здійняв скандал після оприлюднення приватного листування. У ньому він у грубій формі закликає співрозмовника перейти на російську та називає українську мову «псячою».

Дмитро Грачов відомий зокрема як Бронзовий призер Олімпійських ігор в Афінах у 2004-у році. За свої досягнення він отримав квартиру від львівської влади. Проте після здійнятого скандалу він не став публічно пояснювати свої слова про «псячу» мову. 

Нагадаємо, таке твердження стосовно української мови спортсмен застосував в особистій СМС-переписці з Володимиром В’язівським,  колишнім народним депутатом від партії «Наша Україна». Безпосередньо саме листування стосувалось повернення Грачовим грошей, які він заборгував екснардепу. Судячи з оприлюднених В’язівським знимків листування, олімпієць вкрай агресивно відреагував на прохання повернути позичені кошти та вимагав не звертатись до нього «псячою» мовою.

Сам Дмитро Грачов не став коментувати ситуацію. Журналісти редакції «Вголос» намагались дізнатись його позицію, однак на зв’язок він не вийшов. Понад те, спортсмен видалив особисту сторінку у Facebbok. 

Дмитро Грачов народився у Львові у 1984-у році. Він  закінчив Львівський державний університет фізкультури, а такоє тренувався в спортивному товаристві «Динамо». Олімпійську медаль  на Олімпіаді 2004 року в Афінах він здобув у  командних змаганнях як учасник збірної України. Саме за цю медаль він отримав у подарунок квартиру від громади міста Львова. 

Всі свіжі новини на нашому
Telegram-каналі Приєднуйся!