У гуртожитку Львівського університету відкрили пункт вакцинації для студентів

logo


У 3-му гуртожитку Львівського університету імені Івана Франка, що на вулиці Медової Печери, розгорнули пункт вакцинації від коронавірусу. Там можуть отримати щеплення студенти та викладачі. Наступного тижня планують відкрити ще один пункт — у гуртожитку №8 на вулиці Пасічній. Про це Суспільному повідомив проректор Львівського університету Володимир Качмар.

У перший день роботи мобільного пункту вакцинації у гуртожитку вакцинувалися 23 студенти. Серед них — п’ятикурсниця Галина Терзалова.

“Я вакцинуюся, щоб не захворіти в майбутньому, а якщо і захворіти, то з меншими наслідками. Також це дає можливість в майбутньому вільно подорожувати та відвідувати університет”, — каже студентка Галина Терзалова.

Черга на вакцинаціюСуспільне Львів

Черга на вакцинацію

Вакцинують студентів препаратом “Pfizer” і лише тих, кому виповнилося 18 років.

“Після введення вакцини протягом 30 хвилин ми зобов’язані прослідкувати за станом здоров’я – реакцією після щеплення. Також інформуємо пацієнтів, що протягом трьох днів бажано не вживати алкоголь, не мочити місце введення вакцини і не займатися ніякими силовими вправами”, — каже лікарка вакцинальної бригади Наталія Потажник.

Студентів вакцинують препаратом "Pfizer"Суспільне Львів

Студентів вакцинують препаратом “Pfizer”

Пункт вакцинації при гуртожитку вирішили відкрити для зручності студентів. Він працюватиме двічі на тиждень з 11:00 до 16:00.

“Наразі орієнтуємося на роботу пунктів вакцинації два рази на тиждень. Проте все буде залежати від того, яким буде попит. Бригаду можуть надсилати хоч щодня, але за кількістю охочих поки ми орієнтуємось два рази чи раз на тиждень. Проте, якщо попит буде менший, то раз на два тижні”, — каже голова студентського уряду Львівського університету Олексій Каленіченко.

Після щеплення студенти ще пів години перебувають під наглядом лікаряСуспільне Львів

Після щеплення студенти ще пів години перебувають під наглядом лікаря

Отримати щеплення викладачі та студенти можуть ще й в головному корпусі Львівського університету.

“Вчора (2 вересня, — ред.) активність у пункті вакцинації була досить хорошою. Ми провакцинували 72 людини. Були і студенти, і викладачі”, — каже медсестра вакцинальної бригади Оксана Качмар.

ЛНУ імені Івана ФранкаСуспільне Львів

ЛНУ імені Івана Франка

Загалом кампанія з вакцинації у Львівському університеті стартувала ще у квітні зі щеплення викладачів.

“Ми вийшли на відсоток 70,1 – це науково-педагогічний персонал, який отримав щеплення. Я думаю, що з наступного тижня ми будемо мати якісь дані стосовно охоплення студентів. Процес пішов. Влітку вакцинувалися одиниці, менше 50 студентів за увесь період, адже був період канікул, а зараз студенти масово пішли самі”, — каже проректор Львівського університету Володимир Качмар.

За сьогодні, 3 вересня, у двох університетських пунктах щепили 77 людей. Наступного тижня планують розгорнути ще один мобільний пункт вакцинації для освітян та студентів. Отримати щеплення можна буде у 8-му гуртожитку, що на вулиці Пасічній, 62.

Що відомо

Читайте нас у Telegram: головні новини регіону