Місяць після аварії в Рудках: лікарі повідомили про стан дівчат

logo


Тетянка, яка постраждала в аварії в Рудках на початку вересня, досі лікується у ортопедо-травматологічному відділенні Львівської міської клінічної дитячої лікарні на Орлика. А Настю лікарі відпустили додому.

Про це «Вголосу» повідомив головний лікар лікарні Дмитро Квіт.

Він нагадав, що десятирічна Тетянка перебувала  24 дні у реанімаційному відділенні.

«Її привезли у дуже важкому стані, з політравмами, з травматичним відшаруванням лівої нижньої кінцівки на рівні стегна, з забоєм головного мозку, переломом правої кінцівки зі зміщенням, з забоєм легень, у стані травматичного шоку, з тиском сорок на нуль. Спеціалістам це багато що каже. Дитина була у вкрай загрозливому стані», – каже головний лікар.

За життя дитина боролися реаніматологи, хірурги, нейрохірурги. На 22 день дитина прийшла до свідомості.

Зараз  стан дівчинки важкий, але стабільний. Ногу їй довелося ампутувати. Але кукса заживає без ускладнень. Дитина перебуває у свідомості, отримує необхідне лікування. Окрім того, з нею працюють психологи.

Кілька днів тому  дитині зробили операцію на щелепі та стабілізували кістку правого стегна. Ці дві операції робилися одночасно різними бригадами хірургів. Дмитро Квіт каже, що ці травми не несли загрози життю дитини, тому їх зробили аж через місяць після аварії, коли стан дівчинки стабілізувався.

За його словами, Тетянка перебуватиме у лікарні ще два тижні як мінімум. Далі з нею працюватимуть психологи та підготують до протезування ніжки.  

А ось 15-річну Настю, яка також постраждала у цій аварії, вже виписали додому.

«Вона також поступила у важкому стані. Вона мала глибоку забійну рану спини з переломом хребців, перелом тазу,  перебувала в стані травматичного шоку», – розповідає Дмитро Квіт.

За його словами, ця дівчинка сім днів перебувала в реанімації. На восьмий день її перевели у хірургічне відділення. Їй провели операцію на кістки тазу, лікували новітніми методами рану на спині. І на сьогодні, за словами лікарів, практично вилікувана. Хоча ще не ходить.

Але з нею ще працюють психологи. І лікарі прийняли рішення відпустити Настю додому на два тижні.

Але через два тижні вона знов повернення до лікарні аби пройти комплекс реабілітаційних заходів.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», 3 вересня у місті Рудки Самбірського району сталася жахлива аварія: водій вантажівки не впорався з керуванням, виїхав на тротуар та врізався у стіну будинку. В цей момент на тротуарі перебували пішоходи. Внаслідок аварії на місці загинув 47-річний чоловік, який закрив собою свою доньку, десятирічну Тетянку. Також загинув і водій вантажівки.

Всі свіжі новини на нашому
Telegram-каналі Приєднуйся!