“Дударик 50”: у Львівській опері відбудеться концерт до ювілею хорової капели

logo


image

Завтра, 17 жовтня, о 18:00 у Львівському оперному театрі відбудеться святковий концерт до 50-річниці зі створення Національної чоловічої хорової капели “Дударик”. Про це повідомили на Facebook-сторінці капели.

Спочатку з чоловічим і хлоп’ячим складами “Дударика” виступить гурт “Хорея Козацька”. Цей колектив виконуватиме українську музику XVII-XX століть. Зокрема, музиканти гратимуть та співатимуть світських та козацьких пісень, а також – канти, псалми, думи та гімни Української революції 1917-1921 років.

“Обидва колективи познайомилися та працювали разом під час концерту “Ковчег України: музика”, який відбувся у межах святкування 30-річчя Незалежності України. З’ясувавши, що духовно близькі одне одному, “Дударик” та “Хорея Козацька” вирішили продовжити співпрацю і виступити разом завтра”, — каже менеджерка проєкту “Дударик 50” Ольга Максим’як.

У другому відділені концерту звучатимуть твори з камерного, симфонічного та ораторійного репертуару капели українських та іноземних композиторів. Їх виконуватимуть у супроводі Академічного симфонічного оркестру “INSO-Львів”, а також солістів Львівської національної опери: Людмили Осташ, Тетяни Вахновської, Романа Трохимука та Сергія Магери — зі столичної опери. Концерт стане завершальним у творчому марафоні святкування ювілею капели.

50 років хоровій капелі “Дударик”: у Львові відбудеться концерт “Oktoberfest по-львівськи”

Одну із львівських вулиць хочуть перейменувати на честь хорової капели “Дударик”

Читайте нас у Instagram: головні новини регіону