Роботу львівського художника Сашка Балабая відібрали для виставки у Сан-Франциско

logo


ЛЮДИ

У центрі роботи зображений маленький Будда, оточений бульбашками

Фото надав Сашко Балабай

Одну з ранніх робіт львівського фотографа, а віднедавна і художника, Сашка Балабая – «Вхід. Вихід» – відібрали для онлайн-виставки “Be your own Hero”, яку організували у Сан-Франциско (штат Каліфорнія, США).

Спільнота азійців, які живуть в Америці, зіткнулася у 2021 році з агресією щодо себе. Вони створили платформу і почали залучати до неї митців, щоб протистояти цій агресії. Виставка, до якої пройшла відбір робота Сашка, називається «Будь героєм для себе» (Be your own Hero”). Про це сьогодні, 21 листопада, Galnet розповіла арт-менеджерка та дружина митця Дарина Балабай.

Ми кілька разів були у Китаї, у Сашка є своє бачення цієї теми. Я вирішила, що його робота «Вхід. Вихід», у центрі якої зображений Будда, підходить для виставки яку організували у Сан-Франциско, і близько місяця тому подала її на участь у відборі.

Для Сашка героєм у цій роботі є маленька людина, закручена у Всесвіті, оточена купою бульбашок, які на неї впливають. Але все одно вона сильна, медитує і віднаходть у собі бажання йти далі та боротися за своє місце у світі. – Пояснила Galnet Дарина Балабай.

Робота Сашка Балабая «Вхід. Вихід»

Вона також зазначила, що для її чоловіка участь у цій виставці стала сюрпризом.

Я постійно подаю Сашка на якісь конкурси. І їх настільки багато, особливо віртуальних, що я вирішила не анонсувати йому всі. Розповідаю лише про ті, де його роботи відзначають. Це гарна інтрига, а ще він не переймається, що десь не пройшов відбору. – Розповіла арт-менеджерка.

Переглянути витвір Сашка та інші роботи, які відібрали для виставки, можна ТУТ.

Віртуальні виставки – тренд, який допомагає митцям ставати впізнаванішими, особливо в умовах пандемії, коли організувати «живі» виставки складно.

Я підписана в інстаграмі на спільноту, у якій розповідають про подібні цікаві можливості, і намагаюся їх використовувати. На прикладі того, як ми подалися на виставку у межах Кліматичного форуму, з’ясували, що це доволі перспективно. Бо ті роботи, які відібрали, згодом розповсюджують на інших платформах і їх бачить практично весь світ. Це дуже класні можливості, щоб твоє мистецтво побачили більше людей. – Акцентує Дарина.

Як розповідав Galnet, роботу Сашка Балабая «Русалка польова» відібрали на виставку в межах «Конференції сторін рамкової конвенції ООН про зміну клімату» у Газло, що в Шотландії.

Раніше Galnet також писав, що одна із робіт Сашка Балабая із циклу «Леся українка. Лісова пісня. Перезавантаження снів» потрапила у фінал англійського арт-проєкту «Mental health 2021».

Нагадаємо, Сашко Балабай малює у власному стилі. Його називають по-різному: бульбашковим мистецтвом, кульковим мистецтвом, bubble dreams, кульковим наївом та навіть емендемсом.

Нехай мистецтвознавці визначають назву цього методу. Вони сказали, що такого ще не бачили. Це багатошарова робота. Спершу я малюю олівцем, де приблизно будуть герої. Проте, до кінця не знаю, чим завершиться сама робота. Перший шар – фон, другий: малюю білим акрилом місця, де буду класти кульки. Потім це все замальовую кольором, потім знову накладаю два шари білої фарби і знову кольором. Підкладаю білий колір, тому що акрилова фарба дуже сильно «провалюється» у темний фон. Потім наношу тіні, бліки, малюю сам сюжет. Через день додаю елементи, яких не вистачає, чи забираю ті, яких забагато, – пояснив Galnet художник.

Підписуйтесь на наш Telegram. Ми цінуємо ваш час, тому надсилатимемо лише ті матеріали, які справді варті вашої уваги.