Вакцинація або тест: на Львівщині запрацювали нові правила перевезення пасажирів

logo


image

11:30, Сьогодні

Надійне джерело

У Львівській області почали діяти нові правила перевезень пасажирів.

Із 22 листопада відповідно до рішення обласної комісії ТЕБ і НС всі пасажирські перевезення автомобільним та залізничним транспортом в межах області будуть здійснюватися лише за наявності відповідних документів: довідки про наявність вакцинації (однією або двома дозами), негативного ПЛР або експрес-тесту зробленого не більше як за 72 години до моменту поїздки, а також довідки про одужання. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

За невиконання рішення комісії ТЕБ НС нестимуть адміністративну відповідальність як пасажири, так і перевізники. У разі, якщо пасажир знаходиться без одягненої маски у громадському транспорті, то на такого громадянина накладуть штраф у розмірі від 170 до 255 гривень. У випадку відсутності перелічених документів (сертифікатів та довідок про вакцинацію) пасажира оштрафують на 17 тисяч гривень.

Водночас ці обмеження не будуть поширюватися на приватний транспорт у якому перебувають люди, які пов’язані спільним побутом.

“Просимо з відповідальністю ставитися до перелічених вимог та дотримуватися норм законодавства”, – наголосив старший інспектор відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції у Львівській області Богдан Савюк.

Додамо, що станом на 16 листопада провакцинованими було майже 45% водіїв, 20% перехворіли та мають антитіла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію