Без дозволу та зазначення авторства: на всесвітній виставці у Дубаї представили проєкт на основі робіт львівської майстрині

logo


Фото ілюстративне. Раніше Galnet надала Дарія Альошкіна

Сьогодні, 28 листопада, на своїй фейсбук-сторінці львівська майстриня витинанок Дарія Альошкіна повідомила, що на всесвітній виставці «Expo 2020 Dubai», в українському павільйоні, створили проєкт на основі її робіт.

У цьому проєкті використані фотографії з моїх експозицій, зйомок та інтерв’ю. На основі цих фотографій створений проєкт і написана концепція. Мого дозволу не запитували і моє авторство не вказували. Витинанки створила якась інша художниця. Мене бентежить, що повністю використано мої роботи, мій підхід, мою ідею. Гнітить, що на державному рівні дозволяють такі речі. – Розповіла у коментарі Galnet Дарія Альошкіна.

На офіційному сайті «ЕКСПО – 2022» вказують таку інформацію про підприємство:

Державне підприємство «ЕКСПО – 2020» засноване на державній власності, належить до сфери управління Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та є державним комерційним підприємством.

Мій головний меседж – привернути увагу до цієї події, щоб це не повторилося. Можливо, хтось візьме собі це на замітку і не зробить так само. В цій ситуації я не можу заявити якихось авторських прав, тому що фотографії взяті з різних джерел, які мені не належать. Я не можу подати на них до суду. З їхньої сторони мені ніхто нічого не коментував, – пояснила львівська майстриня.

Фото: скріншоти з фейсбук-сторінки Дарії Альошкіної

Підписуйтесь на наш Telegram. Ми цінуємо ваш час, тому надсилатимемо лише ті матеріали, які справді варті вашої уваги.