Суд виніс вирок блогеру, який організував еротичну вечірку в День пам’яті жертв голодоморів. Він має сплатити штраф

logo


image

Про це повідомили сам суддя, який розглядав справу, передає Zaxid.net.

За його словами, блогер не з’явився на засідання. Замість нього прийшов адвокат, який заявив, що його підзахисний визнає свою вину і погоджується на мінімальне покарання.

Нагадаємо, поліція Львівської області склала адмінпротокол щодо недотримання карантинних обмежень (ч. 1 ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення) на блогера Олександра Заліска, який організував вечірку. Санкція статті передбачає штраф від 17 до 34 тисяч гривень.

Що передувало?

Група відомих українських Instagram-інфлюенсерів 27 листопада 2021 року влаштувала у Львові вечірку з нагоди дня народження блогера Олександра Заліско — святкування припало на День пам’яті жертв голодоморів.

Ведучий Олександр Остапчук опублікував фото святкового столу, де написав «Блогерская голодная туса». Згодом він цей допис видалив. А вже 29 листопада Остапчук перепросив за такі слова та запевнив, що він не був пов’язаний із Днем пам’яті жертв голодоморів. Згодом іменинник Заліско розповів, що пишається цією вечіркою. Каже, що День пам’яті жертв голодоморів для нього важливий день.

Таке святкування викликало обурення серед частини українців. Згодом заступник міського голови Львова Андрій Москаленко повідомив, що Львівська міська комісія ТЕБ і НС (Комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій) вирішила призупинити діяльність Будинку вчених, де відбувалося святкування. Причиною такого рішення називають порушення карантинних вимог.

Пізніше на це відреагували низка компаній: мережа супермаркетів METRO та український бренд чоловічого одягу Andreas Moskin вирішили припинити співпрацю. «Нова пошта» та «Фокстрот» зазначили, що не мають контрактів із блогерами, але тепер співпрацю й не починатимуть. А маркетплейс ROZETKA та оператор Kyivstar пообіцяли переглянути співпрацю з учасниками вечірки.