У Західноукраїнському дитячому медцентрі відновили приміщення прийому пацієнтів (відео)

logo


image

Старі кабінети не оновлювали з часу їх будівництва. Та тепер завдяки сучасному ремонту тут стало комфортно як пацієнтам, так і медперсоналу.

У Західноукраїнському дитячому медцентрі відновили приміщення амбулаторного прийому. Тут повністю замінили усі мережі, кардинально відремонтували кабінети, зокрема з 3-х зробили 4, закупили нові меблі обладнання.  

Пацієнти, які приходять з позитивом, діти не плачуть, діти себе комфортніше значно почувають. Картини є, які зацікавлюють дітей, є якісь іграшки. І це все допомагає в нашій роботі, — розповів Богдан Романишин, завідувач хірургічного відділення Західноукраїнського дитячого медцентру. 

Як розповідають у лікарні, впродовж року через ці кабінети проходить близько 8 тисяч пацієнтів. І орієнтовно тисячі з них тут проводять різноманітні хірургічні маніпуляції.  

Це діти з генетичними, спадковими патологіями, з онкологічними, онкогематологічними захворюваннями. І це є дуже особливий контингент пацієнтів. Вони потребують постійної уваги, постійного лікування і надання медичної допомоги, — каже Олена Козлова, заступниця директора з медичної частини Західноукраїнського дитячого медцентру. 

До слова, в оновлених амбулаторних операційних одночасно приймати пацієнтів можуть одразу кілька хірургів. 

Це є обслуговування катетерів онкологічно хворих дітей, це є мінібіопсії, невеличкі втручання. Це є така повсякденна наша робота, але яка значно стала комфортніша і для нас, і для пацієнтів, — зауважив Богдан Романишин. 

Старі кабінети не оновлювали з часу їхнього будівництва. Зараз же у межах капітального ремонту у медцентрі вдалося розмежувати амбулаторне і стаціонарні відділення, щоб пацієнти не перетиналися між собою. Що дуже важливо в умовах пандемії.  

І ще це дуже важливо з точки зору психологічної. Діти, які багато місяців пролежали в онкології чи в гематології їм деколи дуже важко психологічно просто ще раз зайти в це відділення. А коли вони приходять сюди на амбулаторний прийом, вони знають, що вони зайшли, вони зробили ревізію, огляд, і вони пішли звідси додому, — пояснила Наталія Ліпська, директорка БФ «Крила надії». 

Додамо, що відновили амбулаторну приймальню за підтримки облради та благодійного фонду «Крила надії» і їхніх партнерів.  

Віра Коновал – pravdatutnews.com