Інформація, що у Львові можна усиновити дитину за три години – фейк

logo


image

Управління «Служби у справах дітей» Львівської міської ради наголошує, що інформація, яку поширюють на різних ресурсах, щодо спрощеної процедури усиновлення у воєнний період – не відповідає дійсності.

Про це повідомляє пресслужба ЛМР, передає Укрінформ.

«Зараз, під час воєнного стану, в Україні війна відбувається і на інформаційному рівні. Тож до інформації потрібно ставитися з особливою обережністю та уважністю. В інтернеті та й серед людей розповсюджено багато фейків, у тому числі про те, що дитину, яка втратила батьків, можна усиновити за три години. І нерідко люди, думаючи, що зараз особливі умови і подібні процедури можуть спрощуватися, хочуть допомогти та забрати маля жити до себе. Так от, це чергова дезінформація. Дитина не може бути усиновлена за такий короткий термін», – зазначають в управлінні.

Наголошується, що усиновлення відбувається за тим самим порядком, як і раніше, визначеним законодавством, а саме Порядком провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України.

Львівська міськрада повідомляє, що управління «Служба у справах дітей» працює у звичному режимі і в разі виявлення дітей, які залишились без батьківського піклування чи опинилися у складних життєвих обставинах, невідкладно здійснює відповідне реагування, як передбачено чинним законодавством України.

Як повідомляв Укрінформ, на Львівщину було евакуйовано понад 300 дітей з інтернатів та дитячих будинків із областей України, де зараз відбуваються обстріли.