У Львові виставлять відреставровану картину Лукаса Кранаха старшого

logo


У Львівській філії Національного наукового-дослідного реставраційного центру України завершено реставрацію картини художника епохиРенесансу Лукаса Кранаха старшого «Портрет Йогана IV Ангальт-Цербстського», який зберігається у краєзнавчому музеї Луцька.

Лукас Кранах старший. «Портрет Йогана IV Ангальт-Цербстського»

Лукас Кранах старший (1472-1553) є одним із найвидатніших митців Північного Відродження. «Портрет Йогана IV Ангальт-Цербстського» є єдиним твором Кранаха у музеях України.

Він потрапив до музею після затримання митною службою при спробі його вивезення за межі України. Це трапилось у 2012 року на міжнародному пункті пропуску «Ягодин». У 2013 році за вироком Любомльського районного суду Волинської області ї було конфісковано і передано у державну власність. Другий відділ державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції доручив Слідчому відділу УСБУ у Волинській області здійснити розпорядження конфіскованою картиною. 22 липня відбулась передача картини на постійне зберігання до фондів Волинського краєзнавчого музею.

Реставрація проводилась у Львівській філії Національного науково-дослідного реставраційного центру України протягом 2016 року. Також було проведено ряд експертних досліджень у Києві та Львові.

16 грудня о 16.00 годині у Палаці Потоцьких відбудеться презентація портрета громадськості Львова. Картину можна буде побачити впродовж місяця. Потім портрет займе своє місце в експозиції луцького музею.