Львівські бібліотекарі «оживляють» відомі картини

logo


У львівській дитячій бібліотеці взялися відновлювати картини відомих світових художників. Моделями виcтупають самі читачі, освітлювачі та гримери – працівники біліотеки, фотограф – колишній читач. Задля одного вдало кадру потрібно зробити до сотні фотографій, повідомляє PRESS-ЦЕНТР із посиланням на «Канал 24».

Так, вже відтворили «Дівчинку на кулі» Пікассо та «Дівчину у червоному капелюсі» Олександра Мурашка.Ліда Кіт – модель, котра знялася у «Дівчині в червоному капелюшку», зізнається, що в проект потрапила випадково. Того дня прийшла до бібліотеки здавати книжку, а завідувач відділу мистецтв Галина Труш запропонувала їй взяти участь.

Спочатку фотограф відбирає найбільш вдалі кадри, робить ретуш, корекцію, обробляє фон і т.д.Минулого року в бібліотеці в рамках такого проекту втілили шість картин. Серед них і автопортрет Ван Гога з відрізаним вухом, «Джоконда» та «Таємна вечеря».

– Це значно цікавіше, ніж просто розповісти про картину і показати репродукцію, – говорить Галина Труш. – Коли твоя подруга чи однокласник перевтілюється в історичний образ, це чудово!

На черзі – відтворення у бібліотеці картини «Дівчина з перловою сережкою». Та поки спілкувалися із дітьми, працівники знайшли ще одну модель — для картини «Пані з горностаєм» Леонардо да Вінчі.