Львівське сміття «підкидали» не тільки на Тернопільщину

logo


Тернопільщина офіційно відмовилася приймати сміття зі Львова, про що йшлося на прес-конференції 31 січня. Однак, як виявилося, не тільки наш край «потерпав» від несанкціонованих вивозів сміття з сусідньої області.

Львівське сміття почали ввозити до Житомирської області ще в червні: спочатку на сміттєзвалище, що неабияк обурило жителів міста. Вони розпочали активну громадську кампанію супротиву задля недопущення львівських вантажівок: перекривали фурам дорогу та ночами чергували на сміттєзвалищі. Незважаючи на обіцянки міського голови Львова, що сміття перестануть ввозити і навіть заберуть назад, ввіз сміття не припинявся, а житомиряни навіть влаштували блок-пост біля звалища, повідомляє Житомир.today.

А 2 жовтня на території Ружинського району поліція склала адмінпротокол про несанкціоноване вивезення сміття. Порушником виявилася львівська фірма, яка займається перевезеннями, – ТОВ “Танк Транс Україна”. Вiдправник вiдходiв – ТОВ “АВЕ Львів”, що займається збором i вивезенням смiття. Фірма намагалася виправдатися, проте їм усе одно “світить” позов до суду.

Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич попросив львів’ян розривати договори з перевізниками, які возитимуть сміття на Житомирщину, а міський голова Сергій Сухомлин у США обговорив перспективи будівництва в місті реабілітаційного центру і сміттєпереробного заводу.

Після цього львівський подарунок у новорічну ніч виявили на 199 кілометрі автодороги Київ – Чоп, за селом Улашанівкою Пулинського району Житомирської області. Саме там вперше, але не востаннє, у новому році знову вивантажили три фури з львівським сміттям.