Львівська лікарка Соломія Ковтун презентувала виставку картин «Лінія горизонту»

logo




четвер, 21 липня, 2016, 13:02
Львів

Львівська лікарка Соломія Ковтун презентувала виставку картин «Лінія горизонту»

У Львові художниця-медик Соломія Ковтун представила виставку картин морського пейзажу. У буденному житті жінка працює офтальмологом, утім другому своєму покликанню, малюванню, вона присвячує свій вільний час.

Про це йдеться у сюжеті програми перших західноукраїнських новин «Огляд дня» телеканалу ZIK (щобудня о 20:00) у рубриці «День у сусідів».   

На роботі у лікарці важко розпізнати художника. Соломія жартує – медицина її приземлює, та без неї ніколи не стала б художницею.  «Мистецтво і медицина в мене стоять в житті окремо. Тут, на роботі, нереально думати про мистецтво»,– каже Соломія Ковтун.

Малювати майбутній офтальмолог почала ще на 4-му курсі медичного університету. І вже за кілька років Соломія здобула дві вищі освіти – лікаря та художника. Нині ж лікар-художниця презентує свою виставку картин. 

«Лінія горизонту» – під такою назвою згуртувала свої нові роботи мисткиня. Надихнув її до творчості американський художник Марко Ротко.

«Я впродовж року натхнення збирала для цієї виставки. Я іноді жартую з колежанками, що півсвіту об’їздила, аби до цієї виставки дозріти», – розповідає жінка.

«Ця виставка є своєрідним викликом і собі, і глядачам. Авторка хоче подивитись, як вони відреагують, бо нефігуративний живопис люди сприймають буквально. Насправді такі картини створювати вкрай складно, бо дуже багато експериментів з кольорами, нашаруваннями», – пояснює мистецтвознавець Марта Кравченко. 

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.