У Східниці в охоронній зоні джерел Дрогобицький лісгосп будує дорогу, – активісти

logo


п’ятниця, 22 липня, 2016, 8:51
Львів

У Східниці в охоронній зоні джерел Дрогобицький лісгосп будує дорогу, – активісти

На територій Східницької селищної ради, в санітарній охоронній зоні мінерального джерела №3, Дрогобицьке державне лісове господарства за державний кошт будує дорогу до приватних земельних ділянок та збирається під виглядом санітарної рубки вирубати дерева в парковій зоні.

Як повідомили ІА ZIK активісти Східниці, територія, де проводяться роботи з будівництва дороги знаходиться на балансі Східницької селищної ради. Проведення таких робіт ніхто не погоджував з селищною радою.

На місце проведення несанкціонованих робіт виїжджали представники селищної ради, отець церкви Петра та Павла, представники депутатського корпусу та громада селища, щоб зустрітися з керівництвом Дрогобицького лісгоспу, та вони зустріч з громадою проігнорували.

Саме лісове господарство обґрунтовує ці роботи тим, що вони прокладають заїзд до території лісу, де збираютьcя облаштувати розсадник лісу, що громада Східниці ставить під сумнів. Окрім того, планується проведення санітарної вирубки лісу. Мовляв, щоб старі дерева, в парковій зоні джерела, ні на кого не впали.

Земельна ділянка, на якій начебто лісгосп хоче облаштувати розсадник, є у приватній власності. На публічній кадастровій карті видно, що серед лісу знаходяться дві ділянки, загальна площа яких становить 0,3 га. В кадастровій карті відмічено, що цільове призначення однієї земельної ділянки будівництво та обслуговування житлового будинку, в іншої – садівництво та городництво. На ці ділянки навіть присвоєна адреса – вул. Довбуша Новокропивницької сільської ради, – розповів представник громадського об’єднання «Опришки» Роман Германович..

«Тобто земельні ділянки не є у підпорядкуванні Дрогобицького лісгоспу. Вона – в приватній власності фізичних осіб і лісгосп за державні кошти самовільно робить заїзд до приватної території. Дорога, за шириною автостради, не робиться та не укріплюється фундаментними блоками для облаштування розсадника, що знаходиться на приватній території. Хтось задумав розпочати приватне будівництво та перед цим планується масова вирубка лісу, нібито заради санітарної чистки лісу», – наголошують активісти.

Відповідне звернення щодо порушень було направлене в поліцію та на гарячу лінію 112. Від правоохоронних органів прийшов тільки запит на чийому балансі перебувають земельні ділянки до яких самовільно будується дорога. Після цього жодних дій з боку представників поліції не було.

.

* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.