У Львові на вул. Пасічній УКУ хоче створити реабілітаційний центр

logo


У триповерховій будівлі на вул. Пасічній, 39, УКУ хоче створити реабілітаційний центр. Як розповіла ZAXID.NET в.о. директора БУ«Реабілітаційний центр УКУ» Ірина Шурпяк, це буде установа поліклінічного типу, де працюватимуть лікарі та психологи для фізичної і психологічної реабілітації людей.

«Частина послуг для населення будуть платними, але основна діяльність буде скерована на певні групи населення і буде благочинною. Це буде продовженням проекту «Простір можливостей», який зараз є в УКУ. У нас є реабілітологи і психологи, які безкоштовно працюють з візочниками, військовими, ветеранами, їхніми родинами, вимушеними переселенцями, волонтерами та іншими. Оскільки ми не маємо свого приміщення, то зараз вони працюють у спортзалі УКУ», – каже Ірина Шурпяк.

За її словами, у центрі буде два напрямки діяльності: реабілітаційно-медичний та навчальний. Реабілітаційно-медичний поділятиметься неврологію, ортопедію, діагностичні обстеження та кардіопульмональну реабілітацію. У центрі також проходитимуть практику студенти магістерських програм у напрямках ерготерапії та фізичної терапії.

Фото порталу депутатів ЛМР

Приміщення на вул. Пасічній, 39, є на балансі 6-ї міської поліклініки і зараз не використовуються. Його площа становить 578 м2. Тут планують провести реконструкцію та зробити приміщення комфортним для людей з обмеженими можливостями. Зокрема, облаштувати пандуси та встановити ліфт.

Зараз проект ухвали про надання будівлі на вул. Пасічній, 39, в оренду терміном на 50 років для облаштування реабілітаційного центру є на розгляді міської ради, після чого це питання виставлять на розгляд депутатів. За словами Ірини Шурпяк, якщо міськрада підпримає цю ідею, то центр може розпочати роботу у 2018 році, коли буде проведена реконструкція будівлі.