У Львові голова ОДА обговорив із Джемілєвим підтримку переселенців із Криму

logo


У Львові перебуває кримськотатарська делегація на чолі з Уповноваженим Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим.

Політик зустрівся із головою облдержадміністрації Олегом Синюткою, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

“В межах зустрічі Олег Синютка наголосив на важливості внеску лідера кримськотатарського народу у боротьбу за утвердження цінностей демократії та свободи. Голова Львівської ОДА зазначив, що Мустафа Джемілєв є стрижнем українського Криму”, – йдеться у повідомленні.

Сторони обговорили можливості подальшої співпраці щодо підтримки переселенців із Криму.

Мустафа Джемілєв і члени делегації зустрілись також із заступником міського голови Андрієм Москаленком.

Читайте також: Вселенський патріарх побажав кримським татарам повернутися на Батьківщину – Джемілєв

Представники делегації подякували місту за допомогу кримськотатарській громаді у вирішення проблемних питань, що виникають у процесі її діяльності у Львові. Вони зазначили, що зараз особливо зацікавлені у налагодженні співпраці з місцевими університетами, зокрема, — з метою залучення якомога більшої кількості студентів із Криму до міста. Вони також додали, що зараз у Львові навчаються близько 200 молодих представників громади, але це — не межа, оскільки тут є величезний освітній потенціал.

В межах візиту на Львівщину Мустафа Джемілєв зустрівся з представниками кримськотатарських громадських організацій області.

Фото: Львівська ОДА