Полковник Нацгвардії посмертно став Героєм України

logo


Відзнаку матері загиблого бійця передав Аваков.

Звання Героя України посмертно отримав полковник Національної гвардії Андрій Соколенко. Він загинув чотири роки тому на Луганщині, коли віз бійцям на передову гуманітарну допомогу, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У військовій частині Соколенко відповідав за забезпечення солдатів. У перший рік війни, коли армія виживала здебільшого завдяки волонтерам, він налагодив постачання всього необхідного для побратимів. Машина, в якій їхав Андрій Соколенко, підірвалася на ворожій міні неподалік містечка Попасна.

Читайте також: Глава СБУ Грицак став Героєм України

Указ про надання звання героя підписав іще Петро Порошенко. Золоту зірку сьогодні мамі загиблого бійця вручив міністр внутрішніх справ. “Андрій Соколенко, який загинув, виконуючи свій військовий обов’язок – з початком війни він самовіддано, не жалкуючи ні сил, ні здоров’я, у важких і небезпечних умовах забезпечував весь склад частини всім необхідним”, – наголосив глава МВС Арсен Аваков.

ВідеоНацгвардійцю Андрію Соколенку посмертно присвоєно звання Героя України

Він загинув чотири роки тому на Луганщині, коли віз бійцям на передову гуманітарну допомогу. У військовій частині Соколенко саме відповідав за забезпечення солдатів. Машина, в якій їхав Андрій Соколенко, підірвалася на ворожій міні неподалік містечка Попасна.  

Нацгвардійцю Андрію Соколенку посмертно присвоєно звання Героя України