На Львівщині вперше публічно утилізували контрабандні сигарети

logo


У четвер, 29 вересня, представники обласного управління юстиції спільно з представниками ДФС Львівщини публічно утилізували півтори тисячі пачок контрабандних сигарет, вилучених митниками впродовж 2016 року в межах пропускного пункту «Краковець». Утилізацію шляхом спалення провели на полігоні твердих побутових відходів у с. Липники Мостиського району. Орієнтовна вартість знищеної партії контрабанди – 30 тис. грн.

«Фактично це – історична мить для України в цілому та Львівщини зокрема. Віднині будь-яка утилізація контрабанди відбуватиметься в публічному порядку та буде попередньо анонсувана на офіційному сайті нашого відомства, – заявив в коментарі ZAXID.NET начальник головного територіального управління юстиції у Львівській області. – Таким чином, тепер ні в кого не буде підстав вважати, що виконавча служба не утилізовує конфіскат, а привласнює його собі. Ми займаємо чітку позицію: товари, що завезені в Україну без відповідних документів, які б засвідчували їх якість, в жодному разі не повинні потрапити на полиці магазинів Львівщини».

Таким чином, за словами Ярослава Жукровського, юстиція та фіскальна служба будуть більш відкритими і тому матимуть більше довіри від населення.

Проте не всі види конфіскованих товарів підлягають утилізації. Є й такі, що поїдуть в зону проведення АТО.

«Якщо це, до прикладу, автомобілі, техніка, одяг або, що часто буває, зброя та бронежилети, – додав Ярослав Жукровський, – то, звісно, такого роду товари ми не будемо знищувати, адже вони однозначно принесуть більше користі на фронті. Лише впродовж цього року ми передали в зону АТО 20 конфіскованих автомобілів. Проте такі товари, як цигарки або спиртні напої будуть утилізовані на 100% і кожен зможе в цьому пересвідчитись».

За словами посадовця, наступного місяця на Львівщині утилізують велику партію контрабандної горілки – спиртне просто вилиють у грунт також на полігоні твердих відходів.