Показали п’ятирічну історію галереї: У дворику Львівської академії мистецтв триває одноденна виставка

logo


МІСТО

Там представили понад 20 робіт різних напрямів


“Armless swimwear” Зірка Савка. Фото: Galnet

Сьогодні, 15 вересня, на подвір’ї Львівської національної академії мистецтв представили одноденну виставку молодих художників «П’ять років/Один день». Акцію приурочили до 5-тиріччя діяльності арт-простору Галерея ЛНАМ. Реалізовують його у межах проєкту «Комунікаційна кампанія галереї ЛНАМ» за підтримки Українського культурного фонду.

«Це вулична виставка, яка показує роботи тих художників, які за 5 років діяльності нашого простору мали свої персональні виставки у нашій галереї. Тут, на жаль, не всі, тому що дехто з них зараз перебуває або за кордоном, або далеко і не міг приїхати чи передати роботу. Ми вирішили показати по одній, максимум дві роботи тих митців, які починали свій творчий шлях з нашої галереї», – розповідає Galnet співкуратор галереї ЛНАМ Юрій Новачинський.


“Один не один”, Микола Курилюк. Фото: Galnet


“Листівка”. Анна Варшавська. Фото: Galnet

На виставці представили понад 20 робіт: живопис, графіка, метал, кераміка. До експозиції увійшли твори художників, випускників ЛНАМ, серед яких: Макар Москалюк, Ліля Студницька, Дзвінка Загайська, Ольга Кузюра, Ксенія Жижій, Маріанна Вахняк, Роман Хрущ, Зірка Савка, Петро Грицюк, Руслан Лучко, Ян Левша, Ольга Баландюх, Микола Курилюк, Артур Солецький, Ольга Якторович, Гейза Дьорке, Олег Філевич, Наталя Пігула, Марія Уторова, Анна Варшаська, Інна Делієва та інші. 

До слова, виставку «П’ять років/Один день» можна оглянути на подвір’ї   Галереї ЛНАМ до 18 години. Вхід вільний. 


“Ставлю таймер”. Руслан Лучко. Фото: Galnet


“Тунелі”. Із серії “Фрагменти”. Петро Грицюк. Фото: Galnet


“Відбитки минулого. Бабусині руки”Марія Уторова.Фото: Galnet

Також наразі у ЛНАМ триває виставка Гейзи Дьерке «HUMAN». Її можна оглянути до 27 вересня включно. Вхід вільний. Галерея працює з понеділка по п’ятницю з 10 до 18 години. До слова, у суботу, 19 вересня, галерея також працюватиме з 10 до 16 години. Адреса: Львів, вулиця Кубійовича, 35Б.

Додамо, свою діяльність галерея ЛНАМ розпочала у 2015-му році, як підрозділ Львівської національної академії мистецтв. Упродовж 5 років тут відбулося понад 70 виставок та більше сотні різнопланових заходів. Також тут щороку проводять проєкт  «Наші», у який входять роботи, які створюють студенти як дипломні роботи. 

Підписуйтесь на наш Telegram. Ми цінуємо ваш час, тому надсилатимемо лише ті матеріали, які справді варті вашої уваги.