У Львові дві “ковідні” лікарні заповнені майже на 95% — ЛОДА

logo


image

У Львові дві лікарні, які приймають хворих на коронавірус — Центр легеневого здоров’я та Львівська обласна інфекційна лікарня, заповнені на 94%. Про це під час брифінгу розповів заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

На ранок вівторка, 16 березня, стаціонари області заповнені на 58%. Минулого тижня цей показник становив 50%.

“На сьогодні кожного дня госпіталізують від 200 до 260 людей. Якшо ми раніше клали від 100 до 120 людей, а виписували 90, відповідно, у нас був приріст 20-30 людей, то зараз іде ріст плюс 50%. З такими темпами ми через тиждень матимемо заповненість до 70%. Тенденції такі: або червона зона, або повний локдаун”, — каже заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Найбільш завантаженими є лікарні в Львові, Яворівському та Дрогобицькому районах. Понад 60% госпіталізованих складають молоді пацієнти без жодних супутніх захворювань.

За словами Івана Собка, якщо раніше найчастіше хворіли лікарі, то зараз пік захворювання серед освітян. Відповідно, частіше хворіють школярі та їхні батьки. Лише від початку березня до львівського “ОХМАТДИТу” госпіталізували 43 дитини.

“Зараз набагато важчий контингент дітей, які поступають у лікарню. На сьогодні в нас є 3 важкі пневмонії, всі вони кисневозалежні, серед них двоє 17-річних дітей та 10-річна дитина, яка перебуває на ШВЛ. На сьогодні ситуація дуже серйозна”, — каже директорка “ОХМАТДИТу” Олександра Бурда.

Усього від початку року до “ОХМАТДИТу” госпіталізували 160 дітей.