Негода на Львівщині: черги на зупинках, затори на трасах і двоє звільнених чиновників

logo


Без електроенергії частково чи повністю – стихія залишила майже 250 населених пунктів .До вечора світло повернули практично усім. Як місто боролося з опадами – бачили наші журналісти.

За два дні у Львові випало 106 відсотків місячної норми опадів. Це найбільше серед міст в області. А от висотою снігового покриву можуть похвалитися Броди. Там на восьму ранку понеділка, синоптики зафіксували 32 сантиметри снігу. І хоч дороги прибирали двісті тридцять п’ять одиниць техніки – понад двадцять населених пунктів не мали сполучення у понеділок. Через неналежну роботу своїх посад позбулися двоє чиновників. 

«Було прийнято рішення про звільнення керівника Городоцького управління дорожнього господарства і сьогодні є вже відповідна вказівка про звільнення виконувача обов’язків Бродівської районної адміністрації», – сказала заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Гримак.

Від двадцяти хвилин до півтори години довелось простояти на зупинках львів’янам вранці. Довжелезні черги пасажирів у час пік зафіксували на Сихові, у Рясному, Тракті Глинянському. Навіть об одинадцятій дня скарг не поменшало.

«Спеціально виходила за годину швидше. Чекаю вже 15 хвилин», – розповіла пасажирка Мар’яна.

Міські маршрути номер 54, 19, 36 та 22 взагалі не виїхали на дороги. Їх обслуговують АТП-14630 та «Фіакр». Причину називають перевізники – нерозчищені дороги. Втім в управлінні транспорту це розцінили як саботаж.

«Це мабуть пов’язано якось з політичною силою, яка керує цим автопарком. На сьогоднійшній день погано спрацювало АТП-14630 дуже погано спрацювала і «Міра і К». АТП-1 комунальне і «Успіх БМ» сьогодні працювали в звичайному режимі всі автобуси виїхали», – говорить начальник міського управління транспорту Віктор Щир.

Перевізникам написали листи претензії, бо більшого адміністративного впливу місто немає. Рятував пасажирів електротранспорт, та через налипання снігу – й тут ставались вимушені зупинки. На міжквартальних дорогах поміж будинків – ледве дають собі раду комунальники.

Усі 144 одині техніки, що має місто – працювали на дорогах, запевняють у департаменті житлового господарства. Спершу прибирали магістральні дороги, тому ще не встигли згорнути сніг біля будинків.

«Де критично будуть вивозити, заважають припарковані машини присипані снігом, там де тенхінка не може пройти. Враховуючи потепління з дня на день ця проблема буде автоматично вирішена», – додає директор департаменту житлового господарства Сергій Бабак.

Техніка вся напоготові, піскосуміші вистачає, тому наступного снігу, запевняють комунальники, не бояться.