Львівські джипери готуються до національних змагань із трофі-рейду

logo


Львівські джипери готуються до другого етапу національної серії з трофі-рейдів. Екіпажі гасатимуть бездоріжжями Старосамбірщини 23-24 липня. Старти охоплять більш ніж 20 км кв.

Завдання учасників – за 8 годин відвідати 20-30 контрольних пунктів. Ними можуть бути споруди, дерева чи камені, позначені фарбою. Штурман займається навігацією, шукає потрібні точки і вказує на них пілотові. Той же повинен якнайшвидше дістатися цілі. КП слід обов’язково зазнимкувати.

Екстремал Мар’ян Дубиняк зазначив: «Одна рука має бути на фарбі, інша на машині. Штурман робить фотографію. Потім перевіряє,щоб вона була чіткою. Щоб було видно бортовий номер машини і точку. Якщо світлина не буде відповідати вимогам, контрольний пункт не зарахують».

Якщо команда не вкладеться у відведений час, її дискваліфікують. Тож учасникам радять: краще пожертвувати кількома контрольними точками, аніж запізнитися на фініш.

Львівські шибайголови тренуються біля «Арени Львів», перевіряють злагодженість дій екіпажу і справність техніки. Проте танкодром лише наближено нагадує умови, в яких відбуватимуться справжні змагання.

Організатор трофі-рейдів Ігор Павліш розповів: «Дистанція цього разу буде в гірській місцевості. Вона відрізнятиметься від звичних етапів. Буде багато перешкод, наприклад, болото, повалені дерева, які треба розчищати».

Любитель позашляхового мандрування Ростислав Антимис розповів про необхідне оснащення джипів: «Раніше в мене були універсальні колеса, але я їх швидко з’їздив. Зрозумів, що вони мене не влаштовують. Взяв «агресивнішу» гуму. Вона стерлася, також своєї функції не виконувала. І на змагання взяв таку дуже-дуже агресивну гуму зі спеціальними зачіпами, на якій їдеш, як на гусеницях. Також на стартах треба мати хоча б одну лебідку. Та міцний бампер». Однак спортсмен радить не зловживати із модними устаткуванням. Каже, всього має бути в міру.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter