До суду скерували справу чиновника Львівської облради, відповідального за трагедію на Грибовицькому звалищі

logo


Прокуратура Львівської області повідомила про завершення досудового розслідування та скерування до суду обвинувального акту щодо колишнього виконувача обов’язків керівника відповідного департаменту Львівської міської ради, якому було підзвітне та підконтрольне сміттєзвалище Збиранка у селі Великі Грибовичі Жовківського району Львівської області.

Чиновника обвинувачують у вчиненні службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України, повідомляється на сайті прокуратури.

Зазначається, що слідство зібрало докази того, що вказаний посадовець Львівської міської ради неналежно поставився до виконання своїх обов’язків щодо здійснення контролю за підпорядкованим підприємством. 

“Зокрема, не забезпечив визначення відповідної стратегії розвитку підприємства в частині вжиття заходів до інженерної стійкості “тіла” Грибовицького сміттєвого полігону, тобто перешарування, ущільнення полігону, зміцнення його укосів тощо, а також загалом проведення на цьому підприємстві перевірок”, – сказано в повідомленні.

У прокуратурі наголосили, що ці порушення призвели до трагічних подій, а саме зсуву у травні 2016 року укосу Львівського міського полігону твердих побутових відходів, під завалами якого опинились та загинули троє працівників органів Держслужби з надзвичайних ситуацій України.

Нагадаємо, 15 лютого генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що причиною пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом стало самозаймання через недотримання технологічних норм.

31 жовтня 2016 року у прокуратурі заявили, що причиною обвалення було порушення технологічного процесу складування сміття.

29 травня 2016 року на сміттєзвалищі у селі Великі Грибовичі Жовківського району Львівської області сталася пожежа.

30 травня 2016 року приблизно о 15:30 на звалищі сталося обвалення сміття. Під завалами опинилися троє пожежників та один комунальник.

Ліквідація пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом

Вконтакте

10 червня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом рятувальники ліквідували пожежу на площі 200 кв. м, станом на 13:00 триває гасіння ще на 200 кв. м

ВІДЕО

Тіла пожежників знайшли 31 травня 2016 року. Мер Львова Андрій Садовий заявляв, що причиною пожежі став підпал, а обвалення сміття могло статися через велику кількість води, яку вилили пожежники під час гасіння.