Французькі експерти заявили, що їм треба півроку, аби навести у Львові лад зі сміттям

logo


 egisЛьвівська міська рада розпочала активну роботу з компанією Egis щодо підготовки комплексного дослідження та стратегії міста у сфері поводження з ТПВ. Сьогодні в мерії відбулась робоча зустріч проектного менеджера компанії з міським головою та посадовцями міської ради.

Як зазначила під час спілкування з журналістами Ольга Сивак, начальник управління інвестицій та проектів ЛМР, ця співпраця допоможе місту в реалізації проекту з Європейським інвестиційним банком. Однак, вже майже рік місто очікує на погодження від Міністерства регіонального розвитку, повідомляє прес-служба мерії.

«Співпраця з Egis є важливою для міста ще тому, що ми далі є на шляху отримання кредитних коштів від Європейського інвестиційного банку. Власне, ці документи, Стратегія, ТЕО, які ми отримаємо від Egis, зможемо використати на початковому етапі роботи з Європейським інвестиційним банком. Оскільки ми погодились з французькою компанією про дуже тісні часові рамки для виконання їхньої роботи, це пришвидшить нашу роботу в отриманні кредиту. Щодо кредиту, на жаль, ми майже рік чекаємо погодження від Міністерства регіонального розвитку. На днях мали бути прийняті важливі, поки ми не маємо відповіді з Мінрегіону. Ми зараз активно будемо достукуватись до них, щоб отримати потрібну інформацію. Власне, дуже сподіваємось, що робота Egis нам пришвидшить реалізацію проекту, включно з фінансуванням», – розповіла Ольга Сивак, начальник управління інвестицій та проектів ЛМР.

Загалом фахівці компанії 6 місяців працюватимуть над розробкою комплексної стратегії поводження з ТПВ, а також над проектом рекультивації полігону в с. В. Грибовичі.

З часу підписання меморандуму компанія Еджіс мобілізує своїх експертів у Львові. Зокрема, це експерти з Франції та з інших країн світу з питань переробки сміття та рекультивації полігону, які будуть працювати безпосередньо у Львові протягом півроку.

Нагадаємо, 17 березня 2017 року у Ратуші було підписано Меморандум порозуміння між Львівською міською радою та французькою компанією Egis. Компанія підготує комплексне дослідження та стратегію міста у сфері поводження з відходами. Захід відвідали Надзвичайний та Повноважний Посол Франції в Україні, представники Egis та посадовці міськради.

Французька компанія Egis залучила грантові кошти в обсязі 650 000 євро від Фонду вивчення та підтримки приватного сектору (FASEP) генерального казначейства Франції. Кошти надаються компанії для розробки дослідження «Міська стратегія поводження з твердими побутовими відходами для міста Львова: техніко-економічне обґрунтування інтегрованої системи поводження з ТПВ, включаючи збір відходів, переробку та утилізацію».