Індустріальний парк у Львові: Dragon Capital купує акції девелопера

logo


image

АМКУ дозволив Dragon Capital купити частку акцій, що перевищує 50% голосів у вищому органі управління ТОВ “Сітіпі Україна”

Антимонопольний комітет України дозволив інвестиційній компанії Dragon Capital Investments Lіmіted (Кіпр) придбати акції ТОВ “Сітіпі Україна”, яка займалася будівництвом індустріального парку у Львові.

Про це йдеться в рішенні, опублікованому на сайті АМКУ, передає Ліга.Новини.

АМКУ дозволив Dragon Capital купити частку акцій, що перевищує 50% голосів у вищому органі управління підприємства.

За даними сервісу Opendatabot, Сітіпі Україна – власник ТОВ “Сітіпарк Львів”, яке в 2015 році купило за 52 млн грн у Львові ділянку землі площею 23,5 га. На цій території компанія планувала побудувати індустріальний парк. Також, Сітіпі Україна – дочірня компанія нідерландської компанії CTP, що побудувала 42 індустріальних парки в Румунії, Польщі, Угорщині та Чехії.

Львівський індустріальний парк – проєкт, який у 2015 році почала компанія CTP, третій за обсягами інвестор Європи. Планувалося, що проєкт створить 3000 нових робочих місць, а річні надходження до міського бюджету складуть 147 млн ​​грн. Для будівництва компанія купила за 52 млн грн землю в Рясному-2 (район Львова) площею 23,5 га. Станом на 2019 рік будівництво так і не почалося. Мер Львова Андрій Садовий заявляв, що з 2015 року будівництву парку перешкоджала генеральна прокуратура і державна влада.

21 листопада 2019 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура вручила  підозру меру Львова Андрію Садовому у зловживанні владою під час укладання інвестдоговору з компанією CTP. САП просила  заставу для Садового в розмірі 50 млн грн. За даними слідства, земля у Львові була продана компанії за заниженою ціною, що призвело до збитків для держави на суму понад 93,5 млн грн.
5 грудня 2019 року  суд відпустив Садового під особисте зобов’язання і скасував заставу.

Підписуйтеся на сторінку “Діло” у Фейсбук